Szerintetek valósak lehetnek a Fidesznek a mérései az őszi önkormányzati választásra miszerint az ellenzéki összefogás mindössze Szombathelyen, Miskolcon, Soroksáron és Ferencvárosban győzheti le a regnáló fideszes polgármestert?
Az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatba a Fidesz ugyanis az Atv információi alapján erre számít:
"minimális mértékben számítanak csak pozícióvesztésre, de a Fidesz szerint az nem feltétlenül baj, mert a fideszeseknek is meg kell szokni, ha rosszul végzik a munkájukat őket is leválthatják"
"a fővárosban a Fidesz a megszerezhető 33-ból, legalább 20 mandátumot vár"
" a kormánypárt nagymintás belső használatra szánt mérései alapján folytatódik az ellenzéken belüli átrendeződés - az MSZP országosan eltűnőben van, míg a DK és a Momentum erősödik"
"a Fidesz szerint ahol most ellenzéki polgármester van, azokat a városokat nem tudja bevenni: ezalól kivétel lehet Hódmezővásárhely és Zugló"
"a Fidesz szerint az ellenzéki összefogás csak kevés helyen esélyes: mindössze Szombathelyen és Miskolcon, Budapesten pedig Ferencvárosban Baranyi Krisztina, Soroksáron Bereczki Miklós verheti meg a Fideszt (de ők ketten is csak azért, mert nagyon ismertek és népszerűek a saját kerületükben), de az összes többi városban és kerületben a Fidesz szerint még a teljes ellenzéki összefogás is bukó"
"Karácsony pedig csak akkor győzhet pesten, ha az ottani választók a Fidesszel szembeni elégedetlenségük alapján szavaznak, ha kompetencia alapján akkor bukó"
Nem tudom, hogy ezek az információk most valósak-e, de sajnos általában a Fidesz által várt forgatókönyvek valósulnak meg.
Nem.
Ezek a dumák csak arra kellenek, hogy előre felkészítsék lelkileg a híveiket a várható vereségekre!
"Polgármestert nem párt alapján választanak az emberek, hanem személyes ismertség alapján!"
Kívánom, hogy így legyen, én mást tapasztaltam.
Eredeti kérdésre válaszolva: Nem tudom. A mozgósításon fog múlni inkább, mert szimpátiát tekintve az emberek fele fideszes, másik fele, meg ellenzéki.
Mivel az országgyűlési képviselő választás óta semmi sem változott borítékolható egy hasonló mértékű vereség az ellenzéknek.
Azt nem tudom eldönteni, hogy maguktól ilyen hülyék vagy a fidesz fizeti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!