Annak, hogy a rendszerváltás után egyre rosszabbul élnek a magyarok a privatizálásra vezethető vissza?
"Úgy repülnek, mintha a világ legtermésztesebb dolga lenne, mindenhol a nagy képernyős TV, iPhone stb"
Azt elfelejtetted hozzátenni,hogy hitelből.
És ha hitelből akkor mi van? Azt is ki kell egyszer fizetni plusz a kamatot is. Azaz aki meg nem hitelből annak még több minden jut.
Szerintem sokkal jobb most, mint akkor volt. Akkor gyerek voltam, szüleim átlagosan kerestek. Autót csak majdnem 10 éves koromban tudtak venni, egy használt trabantot.
Ehhez képest nekünk szinte a gyerekek születése óta van autónk és lényegesen jobb, mint egy Trabi.
Miért ha hány évig kell várnod mire a tulajdonod lesz egy autó vagy egy lakás?
10-20 évet,ugyanúgy...
Annyi a különbség,hogy ma már vehetsz olyan autót is,amiben medence is van...
Csak a trabant is elvisz A-ból B-be.
Nézd meg mi lenne,ha abbamaradna a hitelezés,bedőlne az egész rendszer.
Persze,jobban élnek az ember.Ez tény.
Na,de milyen áron,inkább az a kérdés.
Elhitetik az emberekkel,hogy a luxus dolgok számukra is elérhetőek sok munkával.
És a csalás sokkal több lehetőség van ebben a rendszerben.
#11! Egy négygyerekes cipészmester volt a nagyapám a nagyanyám cipőgyári felsőrészkészítő.
ennek ellenére volt egy rakás játék és volt TV, volt konvektoros fűtés mindez a 80as években
Ne őket hibáztasd amiatt, hogy a te családodban se dolgozni, se spórolni nem tudtak, sajnálom. Aki akart az szépen fejlődött a rendszerváltás előtt is.
sokat mondó tény, hogy 2003-ra értük el azt a jólétet, ami a 80-asé évek végét jellemezte.
"Miért ha hány évig kell várnod mire a tulajdonod lesz egy autó vagy egy lakás?"
Addig nyújtózkodj míg a takaród ér. Ez nem változott semmit, régen és most is igaz. Szüleink és mi is akkor vettünk autót amikor 2-3 ugyanolyat is tudtunk volna venni készpénzre. Csakhogy most (bár szintén használt, de) lényegesen jobbat és időben korábban tudtunk venni. És nem csak azért jobb, mert a trabant szintű fapados autók is sokat fejlődtek.
Lakashitel nagyszüleimnek is volt, szüleimnek is, nekünk is van még egy kevés.
Konkrétan nagyszülőket tudom: annyit kellett fizetni, hogy egyikük szinte teljes fizuja ráment, épp csak bérletre maradt mellette.
Hát elég sok milliót kapnánk ma ha ilyen feltétellel akarnánk lakashitelt, hogy az egyikünk fizuja szinte teljesen a törlesztő.
Mi az ellentmondás? Nem értem.
Mindig van egy határ. Ha szüleim hitelbe akarták volna verni magukat akkor vehettek volna új Suzuki Swiftet mondjuk a 90-es években. Mi meg vehetnénk most hitellel egy 10-15 milliós autót - ami azért már nem a Suzuki Swift kategóriára elég.
Tehát én úgy érzem jobban élünk, mint a 90-es évek elején. Vagy pl tv, mosógép stb is akkoriban még azért egy vagy akár több havi fizu volt. Most meg egyhavi fizetésből többet is vehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!