Miért akarják Gyurcsányék kiszolgáltatni az országot Brüsszelnek?
Én nem vettem fel hitelt és láss csapdát, nem is vagyok eladósodva.
Nahát, ilyet is lehet?
Nekem sincs, nem is volt, nem is lesz banki hitelem.
Épp elég látni sok rokonnál, hogy 10-15 éve fizetett hitelektől csak úgy tudnak szabadulni, hogy eladják lakásukat / házukat, aztán ha marad valami belőle megpróbálnak egy eldugott faluban 2-3 millióért valami 1 szobás régi, felújításra szoruló házat venni.
Persze a 10-15 év alatt kifizettek 15-20 milliót, az 6~8 millióra amit valójában felvettek, és még 10-15 millió ami vissza van nekik.
"Ahogyan ott volt mellette a ballibek másik hazugsága is eleinte, hogy be lesz vezetve nemsokára az euro a forint helyett, vagyis az első években, 2004-2006 között sokan joggal hihették hogy a devizahitel a jobb döntés, hiszen nemsokára mindenki hitelét majd euróba fogják átkonvertálni, hiszen nem lesz forint."
A devizahiteleket ezerszer kiveséztük veled haver, és akárhányszor forróvá vált a talaj, felszívódtál. Semmi sem akadályozta meg az Orbán kormányt abban, hogy olyan kondíciókkal tegye lehetővé a deviza hitelezést, mint ami napjainkban van. A törvény megalkotásakor az ő felelősségük volt a fékek és ellensúlyok megteremtése is mellé. Azt követően pedig az Mszp felelőssége volt ezt a hiányosságot bepótolni. Mindketten le se sz"rták (a Fidesz is ellenzékben), szóval erről ennyit.
Az euró bevezetése meg nem egy hazugság volt, hanem egy naív becslés, ahogyan a Fidesz is tett legalább 3 ilyen naív becslést köztük pl.: 2018-ra, vagy amire biztos emlékszem 2020-ra.
Undorító, ahogy mások próbálják megmásítani a múltat, csak azért, hogy az egyik, vagy a másik oldalt mosdassák. Objektívnek lenni gondolom szívrohamkockázat.
Nem is értem minek vesznek fel hitelt, mér nem vesznek készpénzre lakást. Tiszta hülyék. Azok is akik a pisztoly nélküli devizát felvették. A bankok mind ártatlanok, csak segíteni akartak mint a sportszeletes csávó. Milliárdos káruk keletkezett miatta, majdnem csődbe is ment mind.
Ja, nem.
A mai vezetés is sulykolja az ilyen-olyan hitel felvételét. (Babaváró és tsai.)
Mi a biztosíték arra, ha beütne a 2008-as krach, mindenki tudná törleszteni a részleteket?
Már jóformán nincs magyar ipar. A dolgozók nagy része külföldi cégeknek dolgozik itthon, ám ha azok kivonulnak (akár a gyártott mennyiség csökkentése, akár a profil megszüntetése miatt) rengetegen veszítik el munkájukat.
Senkinek nem garantálható, hogy akár 10 év múlva is jól fizető munkája lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!