Miért gondolják sokan azt, hogy a menekültek Magyarországon maradnának?
Petőfi Sándor nevű felhasználó válasza:
Többek között szóltam én hozzájok:
"Szegény Tisza, miért is bántjátok?
Annyi rosszat kiabáltok róla,
S ő a föld legjámborabb folyója."
Pár nap mulva fél szendergésemből
Félrevert harang zugása vert föl.
Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék,
S tengert láttam, ahogy kitekinték.
Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!
Én tovább megyek nálad is: Miért félnek egyàltalán az emberek az áthaladó migránsoktól, amikor azok egy jó pàr éve Horvátorszâg felé mennek?
Amúgy a kérdésed bennem már felmerűlt ezelõtt kb 5 éve, azóta sem kaptam rá választ 😁
Szerinted a magyar parasztok mennyire vannak azzal tisztában, hogy nyugaton sokkal jobb az élet?
Tavaly apámék elvitték a falusi nagyanyámat az egyik gyógyfürdőbe és csodálkozva vette észre, hogy az tele van német nyugdíjasokkal. Mondja apámnak, hogy ő nem érti, hogy van itt ennyi német nyugdíjas, talán nekik is biztosít a magyar állam ingyenes gyógyászati kezelést?
Még véletlenül sem merült fel benne, hogy azok a német nyuggerek talán nem havi 80 ezer forintból élnek meg, mint ő.
"Miért gondolják azt sokan, hogy egy valódi, háború elől vagy kilátástalan gazdasági helyzet elől menekülő ember számára Magyarország egy élhetetlen hely?"
Mert mondjuk nem beszéli a nyelvet, az angolt és a franciát pedig igen, de még a németet is nagyobb valószínűséggel.
Aztán Magyarországon gyűlölik őt, amiért sötét a bőre, nyugaton pedig nem, ráadásul 4-5-ször annyi pénzt keres, ha egy kicsit továbbmegy.
Akkor miért is maradna Magyarországon?
Az első 5-10 millió biztosan tovább megy, de ahogy lelegelik a nyugati szociális rendszereket, beérnék a miénknél is.
Még hát, csak tagjai vagyunk a Schengeni Egyezménynek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!