Jó ötlet lett volna a szingli adó bevezetése? Valóban megoldott volna a népesség fogyása?
Kb 5 éve 2014 környékén volt róla szó hogy egy fideszes politikus ötlete lett volna a szingli adó bevezetése vagyis minden nagykorú állampolgár aki nem él házastársi vagy élettársi kapcsolatot annak adóznia kellett volna.
Így akarták volna a embereket arra ösztönözni hogy legyenek élettársi kapcsolatban és vállaljanak gyereket.
Jó ötlet lenne a szingli adó?
Vagy ellenkezik a emberi jogokkal?
Mi szerint senkit nem szabad kényszeríteni mindenki maga dönti el hogy akar-e kapcsolatot vagy akar-e gyereket?
Ha bevezetnék ezt a adót akkor az ellenkezne a szabadság jogokkal?
A szinglik nagy többsége nem azért szingli, mert baromira élvezi a magányt...de persze nem lepődnék meg, ha ezt még megspékelnék valami adóval is, elvégre ebben az országban nem lehetsz elég nyomorult, hogy ne nyomorgassanak meg még jobban.
Viszont akkor alternatíva is kell, méghozzá kormányszinten! Ha a szingliség egyfajta önhibán kívüli hátrányokozás, akkor alkotmányos jognak kell lennie arra, hogy ezt elkerüljem, vagyis a párkapcsolatnak - tehát, ha én holnap úgy döntök, hogy a szomszéd csaj márpedig az én barátnőm lesz és még aznap belevágnák a gyerekcsinálásba, akkor annak úgy kell lennie, mert én nem akarok hátrányt okozni ennek a csodálatos országnak azzal, hogy nem termelek ki elég rabszolgát, akik majd a jövő orbánjait, tiborcait meg mészárosait eltartják.
Na ez kb. olyan komoly, mint ennek az adónak egyáltalán a felvetése.
Szereted azt az állapotot hogy a fejed a nyakadon van ?
Törtöt karok és bordák nélkül? Nem egy tolószékben élsz, pépestet kaján ?
Vagy a Duna fenekén altatod a halakat ?
Ha szereted ezt az állapotot akkor villámgyorsan felejtsd el az előbbit. Különben csak úgy alaphangon 2 Millió ember fog veled és a hasonló ötletelőkkel elég durva dolgokat csinálni.
Már Petőfi is megmondta "Habár fölül a gálya, S alul a víznek árja, Azért a víz az úr!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!