Miért mondják azt a külhoni magyarokra, hogy "sokkal nagyobb magyarok mint az itteniek"?
# 9/11
Te se láttál még igazi gumicsizmás románt kis panelkecske. Azokat nem Orbán kápráztatja el.
Ez egy romantizálása a határon túli magyarságnak, ami gyakran túlzó végletekig jut el. Mondom ezt határon túli magyarként.
Mi sem vagyunk semmivel sem jobbak, sem rosszabbak mint az anyaországiak.
Inkább az anyaországi magyarok "készülékében" látom a hiba okát, mert kevesen képesek normálisan gondolkodni a határon túli magyarokról.
Az ottaniak kábé fele elvitatja a magyarságunkat, a másik fele meg magyarabbnak tekint saját magánál is. Mindkettő totális hülyeség.
Mi is csak ugyanolyan magyarok vagyunk mint más magyarok. Ami talán egy fokkal nehezebb, hogy kisebbségi sorsban, néha máig érezhető magyarellenesség ellenében vállaljuk fel a magyarságunkat, és nap mint nap ellen kell álljunk egy asszimilációs nyomásnak.
De ez a nyomás ma már korántsem olyan mértékű, hogy hőstettnek kellene tekinteni, ha valaki vállalja a magyarságát. Legalábbis Romániában nem (noha máig vannak szomorú incidensek néha).
Én magyarul beszélek otthon, magyar óvodát, iskolát, egyetemet végeztem, magyar munkaközösségben dolgozom, szóval nem érzem hőstettnek, hogy magyar vagyok.
Az, hogy miért nem költözünk oda, az egyik legkreténebb kérdés, ami létezik. Már miért költöznénk oda?
Ugyanazért nem költözünk oda, amiért a magyarországi svábok sem költöznek Németországba, a franciakanadai és svájci franciák pedig Franciaországba: EZ AZ OTTHONUNK, az őseink földje, itt van eltemetve a nagyapám, itt megyek ki a temetőbe halottak napján, itt találtam párt magamnak, itt vannak barátaim.
Mi a lótúróért kellene nekem odamenni? A Vas megyei sem megy Szabolcsba, és attól sem költözne át mindenki, ha történetesen egész Vas megyét Szlovéniához vagy Ausztriához csatolnák.
Az én őseim Erdélyben éltek a Magyar Királyság alatt is, akkor is, amikor Erdély független állam volt, a Habsbourg-uralom alatt is, a magyar uralom alatt is meg a román uralom alatt is.
Miért kellene elhagyja az ember az otthonát csak azért, mert a hatalmasok egy asztal mellett így vagy úgy döntenek a határokról???
Az meg egy nettó baromság, hogy mind Orbánra szavazunk. Én nem szavazok egyáltalán senkire sem, még magyar állampolgárságot sem igényeltem.
A határon túli magyarok fele még csak nem is magyar állampolgár, azok többsége pedig, akik magyar állampolgárok, NEM REGISZTRÁL a választásokra.
Nyilván, aki olyan buzgó, hogy állampolgárságot igényel, majd regisztrál is és részt is vesz rajta, az egy elszánt mag, akik így akarják kifejezni a hálájukat a fidesznek a kettős állampolgárságért.
Meg valljuk be, az ellenzéki pártok zéró kampányt folytatnak, még ahhoz sem vették a fáradságot, hogy legalább megismertessék magukat határon túlon is.
A legtöbb regisztrált szavazó öreg néni és bácsi, akik azt se tudják, hogy a Momentum mást is jelent mint egy időpillanatot. A DK-ról meg simán azt hiszik, hogy egy bevásárlóközpont, mint a DM.
:-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!