Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarországon sztrájkolnak...

Ha Magyarországon sztrájkolnak a vasutasok, buszsofőrök, velük miért nem megértőek az emberek?

Figyelt kérdés

A kormány pont az ilyen emberek miatt nyirbálta meg az állami cégek szakszervezeteit.Márpedig úgy, hogy minimális szolgáltatást biztosítani kell.Kell, a nagy a pacipillét kell biztosítani.

Pár napig megtudja oldani a kuli,hogy taxival megy vagy belefizet a kollégájának a benzinbe/parkolásba.

Magyarországon ezeket a sztrájkolókat kifejezetten nagy utálat övezi.

Egyébként Nyugat-Európában is van hasonló törvény, hogy kell minimális szolgáltatást biztosítani, csak ott senkit sem érdekel.

A nép sem háborog, hanem megérti,hogy akik a légitársaságnál/vasúttársaságnál/voláncégnél dolgoznak, ők is emberek, ők is szeretnének megfelelő béreket.

2019. aug. 11. 15:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%

"Az egészséges társadalom ott kezdődik,hogy megfizetik azt, aki a hátsódat hurcolja.Ha meg nem fizetik meg és netán sztrájkra kerül sor, te nem toporzékolsz, hogy nem tudsz a CBA-ba menni kannás borért.Hanem, megérted a helyzetet és empátiával kezeled."

Kérlek szépen polemizálnék a fantasztikus bejegyzéseddel:

az egészséges társadalom ott kezdődik, hogy nem beszélek így egy másik emberrel, akiről SEMMIT SEM TUDOK

Most mi már tudjuk, hogy TE seggedet hurcolják és toporzékolsz, kannás boron élsz - hisz magadból indulsz ki.

Jobbulást neked!

A többieknek:

felelősségteljes felsőfokú szaktudást igénylő munkát végzek, semmi alkoholt nem iszom.

Kérem, te töröltessétek a szemtelen és aljas kérdezőt

- hadd látszódjon, milyen is a gyakori: Politika » Magyar politika színvonala.

2019. aug. 11. 15:54
 12/22 A kérdező kommentje:

Kedves, magas lovon ülő 11-es,

abban a "másikban", semmiféle tisztelet nincsen azok iránt, akik ez előbb említett közlekedési cégeknél dolgoznak.

Miért is kellene tisztelettel nyilatkozni róla?Megmondta,hogy ő lesz_rja.Nos, ilyenről mit gondoljon az ember?

2019. aug. 11. 16:03
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

"Kedves, magas lovon ülő 11-es,abban a "másikban", semmiféle tisztelet nincsen azok iránt, akik ez előbb említett közlekedési cégeknél dolgoznak.

Miért is kellene tisztelettel nyilatkozni róla?Megmondta,hogy ő lesz_rja.Nos, ilyenről mit gondoljon az ember?"

Nem közlekedem magas lovon. Miért ne lenne tisztelet az emberekben a közlekedési cégeknél dolgozókkal szemben???? Nem értem, honnan veszed ezt.

Nem tudsz elérni - főleg nem ezzel az alpári stílussal - egy országos összefogást a béremelésért, ez van. Nyugodj bele, és gyógyulj, mert ez beteges, amit művelsz itt.

És nem nagyon érdekelnek, hogy "mit gondoljon az egyik ember a másik emberről" ismeretlenül. Menj valóvilágnézni, vagy más hasonló s egg-műsort, ami megy. És gondoljál azokról mindenfélét, azok az agyzsibbasztó műsorok azért vannak.

A magyar politika nem azért van.

Viszontlátásra.

2019. aug. 11. 16:12
 14/22 anonim ***** válasza:
23%

1. Nem keresnnekolyan kevet, főleg ahhoz képest, hogy szinte semmit sem kellett hozzá tanulniuk.

2. Egy software fejlesztő, ha sztrájkoli kezdene, akkor másnap kiraknák, pedig az átlag alig keres jobban a buszvazetőknél és közben folyamatosan tanulnia kell, gyakran pedig óriási stresszben dolgozik.

2019. aug. 11. 18:56
 15/22 peca1000 ***** válasza:
76%

Ha ez miatt nem tud az emberek zöme dolgozni menni, akkor a következő párbeszéf alakulhat ki főnök és beosztott között:

-Főnök nem tudok bemenni dolgozni, mert sztrájkolnak a BKV-sok, nem járnak a buszok. Kocsim, bringám nincs, gyalog 2 óra.

-Lesz....om, old meg, gyere be taxival.

-Nincs rá pénzem

Akkor KI VAGY RÚGVA!!

És miért? Mert kevesli a pénzt a sofőr, de azt nem érdekli, hogy miatta mennyi embert rúgnak ki, mert nem viszi el őket a munkába.

2019. aug. 11. 21:48
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"1. Nem keresnnekolyan kevet, főleg ahhoz képest, hogy szinte semmit sem kellett hozzá tanulniuk."

Egy mozdonyvezető azért 1 évet lehúz a műhelyben, majd kocsivizsgálóként is 1 év és 3 év a tanfolyam. Elér részletesen, kapcsolási rajz szinten tanulják a mozdony felépítését, és ugyebár nincs karácsony meg húsvét se hétvége. A szétcsapott öngyilkost is fel kell dolgozni akinek az agya a szélvédőről csurog. Ne gondold már, hogy ezt elvégzi valaki annyiért amit az orbán törpe gondol. Egy programozó sem pusztult még el egy sóderszállító teherautónak ütközve a ködben az útátjárón! Én egy bóvli népművelő szakot végeztem, úgy, hogy ittam nem tanultam de sikerült semmi erőfeszítéssel...

Sztrájkoljanak! Én mindenben támogatok mindenféle sofőrt.

2019. aug. 12. 22:13
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

# 16!

Programozóknál is van ügyelet és néha olyan szerepel a szerződésben, hogy x órán belül javítani kell. Mivel sokan dolgoznak egy-egy nagyobb, több évig eltartó projecten, ezért a legritkább esetben kell saját kódot javítani. Ugy nem kell magyarázni, hogy ez miért nehéz?

Lehet, hogy a programozókat munkaidőben ritkán ütik el sóderszállító teherautók, de amikor valami az utolsó pillanatban elromlik (mert pl. a kedves ügyfél belebarmolt) és két nap múlva élő adásban kell mennie a programodnak, akkor ránézel a szerződésere és 10 évet öregszel.

Az 1 + 3 évvel mindent meg is válaszoltál.

Igen, egy vidéki büfészakhoz csak segg kell, de matematikus, fizikus vagy progmat szakhoz más is kell. (Nem soroltam fel mindent.)

Sok programozó, grafikus és egyéb IT területen dolgozó a napi 8-10 óra mellett még gyakran tol egy-egy maszek projectet is. Nem csak a pénz miatt, hanem mert a főállásában gyakran csak olyan feladatot kap, amiben nagyon jó, ergo mást sosem, hiszen ebben nagyon hatékony. Tehát fél év múlva már elmegy mellette a világ. Ezért folyamatosan tanulni kell. Munkaidőn kívül. Nem 3-4 éven át, hanem 20 év után is. Vagy elmegy tanfolyamra, továbbképzésre, ami általában 1 havi fizunál kezdődik. És a tanfolyam semmit sem ér, ha nem gyakorol. Tehát ismét a szabadidőben képzi magát.

Határidős munkánál nincs hétvége, nincs karácsony. Sőt, ha napi 18 órában dolgozol már egy hete, akkor is képes felhívni hétvégén az ügyfél, aki nem küldhetsz el a fenébe, de az sem jó, ha fel sem veszed.

Van BKV-s járművezető ismerősöm. Nem kell hozzá nagyon pengének lenni. Neki viszont van annyi esze, hogy tudja, mennyit ér a munkája, mennyi energiájába kerül napi szinten a munkavégzése.

Szerencsére hamarosan úgysem lesz szükség kocsisokra, minden önvezető lesz. Lehet majd egész évben sztrájkolni.

A közlekedési dolgozók sztrájkja olyan, mintha a programozónak megengednék, hogy egy ideig ne működjenek az általuk írt banki rendszerek. Pislognának a buszvezetők, ha 2 héten át nem jönne meg a fizu.

2019. aug. 13. 02:53
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Nekem még nem volt szükségem informatikusra soha. Banki rendszer? Jobb volna ha még mindig kessben fizetnének mert trágya az egész.
2019. aug. 13. 15:12
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

"Igen, egy vidéki büfészakhoz csak segg kell, de matematikus, fizikus vagy progmat szakhoz más is kell. (Nem soroltam fel mindent.)"

Nekem ne hamukázd már tele az étert mert volt egy programozó-matematikus barátnőm aki kitünővel végzett, de egy szar windozt nem tudot feltelepíteni magának. Informatikusból is 0,5 % ér valamit. Az adófizetők pénzéből rohadtál x évig az iskolába, toleranciát nem tanítottak? Életveszélyben nem vagy. Milyen rálátásod van neked, hogy egy vasutasnak, tűzoltónak, akárkinek mi a mindennapos gondja, hogy ki mered jelenteni, hogy így is sokat kap? Én neked nem adnék egy vasat sem, mert egy szar vagy...

2019. aug. 13. 15:26
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

# 19!

"Férfi szakokon" jellemző, hogy a lányokat tolják. Volt olyan kollegínám, aki olyan helyen végzett, ahová az férfi kollégámat fel sem vették. A lány szakmailag nulla volt.

Egy win telepítése kb. két kattintás, nem igényel különösebb tudás. Viszont, ha gond van, akkor nem programozó-matematikusra van szükség, hanem rendszergazdára. Nekem is volt gondom anno NT telepítéssel. Sehogy sem sikerül. Áthívta a rendszergazda haveromat. Amint lefagyott az install, ő lekapcsolta a gépet is kivette az egyik RAM-ot. Tudta, hogy ha ott fagy le, akkor a RAM-mal lesz gond. Az is egy szakma, egy másik.

Én kb. 100 programozóval dolgoztam eddig együtt és 3 volt kiemelkedően jó. Itt is a gauss görbe eloszlást lehet tapasztalni. Tehát 3% zseniális, 3% pocsék, a többség pedig jó iparos.

Olvass utána, hogy a munkahelyi stressz mennyire veszélyes. Meg fogsz lepődni, hogy az is életveszélyes.

Vicces, hogy az adófizetők pénzét emlegeted, amikor a tömegközlekedést az adófizetők tartják fennt.

Az állami oktatás költségeit pedig régen visszafizettem adó formájában. De az ugye nem probléma, hogy te minimum 12 évig voltál az állami oktatásban?

Szerencsére már nincs proletárdiktatúra.

2019. aug. 13. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!