Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vidéki fizetések azért...

A vidéki fizetések azért ilyen viccesek, mert a vidéki nagycégek kartelleznek?

Figyelt kérdés

Én egyetemista korom óta Budapesten élek.Viszont vidékről származom.

Volt eset, amikor próbálkoztam vidéken elhelyezkedni.Méghozzá "fejlettnek" tartott régiókban, Fejér megyében, Győr-Moson-Sopron megyében.

Ami kifejezetten gyanús, hogy a fizetések a nagyvállalatoknál hasonlóak, bruttó 20-25 ezer forintos eltérések vannak.

Ami azért elég kartellgyanús.Vagyis, vidéken nincsen szabad piac.A nagyvállalatok vezetői megegyeztek a fizetésekben.

Bp szintű fizetési igény kimondása után, szinte vérben forgott a szemük.

Budapesten ezzel szemben,valódi szabad verseny működik.Ugyanis, ha mész két utcát ugyanolyan profilú céget találsz, mint a munkahelyed.

Ha én most váltani akarnék és ráfeküdnék az álláskeresésre, akkor a 3 vagy negyedik hely megadná minimum 15 százalékkal magasabb fizetést, mint amennyit most keresek.A jobbak 20 százalékot, bár ez utóbbi nem terem minden bokorban.

Többek között ez az oka,hogy egy budapesti munkavállaló gyakran vált állást és mindig jobban keres, mint előtte.

2019. aug. 6. 17:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Gondoltam, hogy ez lesz a válaszod :)

Innen látszik, hogy egy percet sem dolgoztál még, frissen kikerült kis lúzer egyetemisra vagy, akinek nemhogy a vidéki fizetésekről, de úgy kb. semmiről sincs fogalma

2019. aug. 6. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Aha, szóval egy gagyi tömegszak. Nálunk a kommisiózóknak is ilyen végzettsége van
2019. aug. 6. 18:36
 13/19 A kérdező kommentje:

Neked mid van kedves 12?

Ha mérnökként dolgozol bruttó 350-ért, akkor kettőnk közül te vagy a lúzer.

2019. aug. 6. 18:40
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Moondja egy büfészakos :) Minőségirányítás területen dolgozom. Azért az magáért beszél, hogy ismerem az egész városban a munakerőpiacot, meg az alkalmazottak fizuját is, bőven a dupláját keresem és pár év munka után már a saját házamat építem. Kicsit tájékozódnod kéne a munka világáról így munkanélküliként és nem nyagofni, hogy nem akarnak felvenni
2019. aug. 6. 18:43
 15/19 A kérdező kommentje:

14,

"Azért az magáért beszél, hogy ismerem az egész városban a munakerőpiacot,"

Ja, ez 10 ezres városban nem nehéz.

"bőven a dupláját keresem"

Na ezért menekülnek a fiatalabbak vidékről, mert ott bruttó 350 "jó fizetés".

De te csak verd magad erre a "jó fizetésre". Ebból maximum falun veszel házat.

". Kicsit tájékozódnod kéne a munka világáról így munkanélküliként és nem nyagofni, hogy nem akarnak felvenni"

Azzal a "büfészakkal" elég gyorsan felvettek és fel is vennének bárhova.

Persze, neked felesleges beszélni a szabad versenyről, mert vidéken nincs ilyesmi.

Nem tudtok állást váltani, mert a 15 ezer fős tanyán nincs másik cég.

2019. aug. 6. 18:49
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Tipikus büfé szakos sírás :,D
2019. aug. 6. 18:53
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

Hát persze :) Majd koppansz, ha elkezdesz munkát keresni.

Engem nem tudsz ilyen gyagyi szövegekkel kihozni a sodromból, hogy faluzol etc. Magadat minősíted. Lehet, hogy te onnan származol, azért vagy ilyen burokban nevelkedett, de elég gáz, hogy Pesten nem találsz munkát. Ahol élek, nagyságilag benne van az első 10 városban, csak úgy szólok, hogy vidéken sem fogsz a saját mércédhez képest jól keresni, pláne nem ilyen büdészakos diplomával :D Mondom, hogy nálunk a raktárosok legaljának van ilyen végzettsége, műszakolnak is rendesen, jobb ha hozzászoksz. Mint minőségügyis szakember mondom, hogy ennek a páylának valami ételmesebb vonalát is tanulhattad volna.

2019. aug. 6. 18:55
 18/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem kell kartelezni. Vidéken a munkaerő létszáma sokkal nagyobb, mint az állások száma. Így mindig van, aki elvállalja kevesebbért is. Legalábbis egy bizonyos szintig. A magyarok nagy része meg szereti a kényelmet a valaga alatt. Így inkább dologzik minimálbérért fél órára otthonról, mint másfélszer annyiért egy órányira.
2019. aug. 6. 20:23
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol laktok, de a sokszor leszólt Tatabányán és környékén ezeknek a fizetéseknek közel a duplájáért lehet elhelyezkedni néhány év mérnöki gyakorlattal.

Csak el kell kérni a munkaszerződést mielőtt felmondasz, mert néhány cég azt csinálja, hogy 3 hónap felmondási időt köt ki a munkavállalónak és le is dolgoztatja. Ha tovább akarsz lépni akkor szívás, mert hol várnak rád 3 hónapot.

Többen jártak úgy, hogy az első munkanapon az orruk alá tolták a szerződést, akkor meg már nem volt visszaút.

2019. aug. 6. 21:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!