Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy másik kormány rendbe...

Egy másik kormány rendbe tudná tenni a munkatörvénykönyvet?

Figyelt kérdés

Én azt látom,hogy a rendszerváltás óta nem nagyon fejlődött a munkatörvénykönyv.

Akinek van tapasztalata az osztrák, német munkaerőpiaccal az tudja, hogy Magyarország mennyire le van maradva ezen a téren.

Én német multinál dolgozom, napi szinten kapcsolatban vagyunk az anyacéggel, több hivatalos utazáson (kiküldetésen) is részt vettem.

Onnan tudom, hogy egy német munkavállalónak ugyanabban a pozícióban mennyivel több jár, mint egy magyarnak és nem a fizetésre gondolok.

Hanem, 30 nap szabi már hiszonéves pályakezdőként is.A magyar fiatalok meg legyen el a 21-22 napjukkal.

Továbbá, ott kint nem lehet kirúgni valakit, vagy, mert nem szimpatikus.

Az elbocsájtást nagyon komolyan meg kell indokolni.

Amikor kint nagy megbeszélések vannak, rendesen kérdőre vonják a vezetőket.

A szakszervezetek nagyon erősek, még a szellemi munkát végzők körében is.Ezért, a vezetőségnek nincs akkora hatalma, mint Magyarországon.

Nem lehet csak úgy leépíteni, ha mégis, komoly végkielégítéseket kell fizetni, nem csak aprópénzt.

Bizony, Németországban tudják, hogy a multinacionális cégeknek óriási bevétele van, ezért elvárás, hogy ne legyen smucig, költsön a munkavállalókra, költsön céges óvodákra, bölcsikre, hiszen az ilyen cégeknek ez aprópénz.

A Fidesz még rosszabbá tette a helyzetet, az elődei meg csak lubickoltak a pisi meleg sárban, semmi javulást nem értek el.

2019. aug. 5. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, miért ne tudná? A fidesz is, ha már itt tartunk. Akarat kérdése.
2019. aug. 5. 19:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Kedves 1,

biztos,hogy csak akarat?

Több nagyvállalatnak komoly befolyása van a politikára.

Véleményem szerint, azt a híres túlóratörvény sem saját kútfőből származott, hanem valamelyik cég javasolta.Ugyanis, nagy a hiszti amiatt,hogy nincs olcsón ember.

2019. aug. 5. 19:52
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
24%
Ezek a multik pont ezért jönnek ide. Nem egyszer előfordul hogy a nyugati országban lévő gyarukat be is zárják. Mert itt több a nyereség
2019. aug. 5. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a módosításahoz 2/3os többség kell. Ha nem javítsatok ki.

Így ha el is bukik 22ben a fidesz ott fognak maradni egy 40-48%os ellenzékben és soha az életben nem szavaznának meg népjóléti vagy dolgozókat védő módosítást.

2019. aug. 5. 20:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen kormány sem fogja rendbetenni a Mt.-t, amíg nincs erre nyomás a társadalom részéről.

Márpedig onnan nincs semmiféle nyomás. A multiknak pont jó így, ahogy van: óccsó a magyar kuli, robotol a szalag mellett óccsóér' és mivel EU-n belül van, egyszerű a késztermék vámolása is. A fejlesztőmunkát máshol végzik, ide csak a gyártás jön, a nyugat-európai költségek töredékéért.

A KKV-knak is jó a mostani felállás: lehet túlóráztatni a melóst orrvérzésig, lehet trükközni pont a megfelelő időpontban megszüntetett, majd pár nap múlva újra megkötött határozott idejű szerződésekkel, megbízással, kényszervállalkozással.

Sőt, úgy tűnik, a melósnak is jó. Cselédország cselédnépe cseléd szeret lenni. Boldogan tapsikol, hogy túlórázhat, amíg a szeme kiugrik, benn rohadhat napi 12 órát a munkahelyén, mert "há' kifizessék, ha benn vagyok, akkó' meg benn vagyok, amennyit csak lehet", belemegy a 4 vagy 2 órás bejelentésbe, borítékos fizetésbe, a szakszervezetbe meg akkor sem lépne be, ha lenne. Neki jó így. Ha pedig valamelyiknek mégsem jó, meg meri említeni, hogy jó lenne heti 5 nap napi 8 óra munkával megkeresni azt az összeget, amit most hétfőtől vasárnapig 12 órázva, borítékos okosítással tesz zsebre és a munka mellett esetleg másra is tartalékolni az időből és energiából, azt elhordják mindenfélének, aki megunja és elhúz a minimálbéres posványból, annak van a helyére másik, aki szarér'-húgyér' elvállalja a fos melót is, mer' legalább dógozhassunk, osztán van egy kis píz belőle.

Amíg ez a helyzet, addig nem fog változni semmi. Ha a munkavállalók nem tartják magukat semmire, a munkáltatók és a kormány is pontosan ennyire fogja őket megbecsülni.

2019. aug. 5. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:
A munkaadók fogalmazzák meg mi legyen és mi az, ami ne legyen. Az egész történetben a munkaadók a főszereplők. Társadalmilag sikeres legyen a munkatörvénykönyve ahhoz erős, ténylegesen is független szakszervezetek kellenek.
2019. aug. 7. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!