Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol a nagy jólét, ha a dolgozó...

Hol a nagy jólét, ha a dolgozók 42%-a (1,6 millió fő, KSH-PM adatok) keres kevesebbet nettó 129.675 Ft-nál?

Figyelt kérdés

A több százezer közmunkás nettó 54.217 Ft keresményével sem lehet büszkélkedni, a minimálbér nettó 99.085 Ft-ja sem irigylésre méltó, a garantált bérminimum pedig nettó 129.675 Ft.

Érzékeltetésként: Szlovákiában dupla ennyi a minimálbér, de még a garantáltra is rávernek 60 000 Ft-tal. Igen, Szlovákiában...

2019. júl. 31. 08:22
1 2
 11/11 LT1983 ***** válasza:
42%
Valóban nagy szegénység van. Nem férek el a zsír új Audi/BMW/Honda/Merci/Volvo satöbbi prémiumoktól az utakon. Fél órákat állok sorban super/hiperekben, mert mindenkinek fossá van pakolva a bevásárlókocsija, és nem csupán fillérbaszó, leárazott termékekkel. Áruház parkolójában vadászni kell a helyet. És mindez random hétköznapokon, nem szigorúan fizutime idején. Olyan családi házak/penthouse lakóparkok épülnek, hogy a bokámat lefosom. És bmeg van rá kereslet 800k/m2 árakon. Szóval nem tudom, lehet, hogy csak szerencsés helyen élek (amúgy vidék, nem Bp., de nem is Borsod), de én ezt tapasztalom napi szinten. Ja, és amúgy én is meg vagyok maximálisan elégedve az életkörülményeimmel, de ezért meg is dolgozom keményen (szellemi munka amúgy).
2019. aug. 1. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!