Életveszélyes fák kivágását megtagadhatják költési időszakra hivatkozva? És ha tragédia történik? Meddig tart a költési időszak?
Egy erdő mellett van közvetlenül az utcánk, sokszor nagyon jó, csendes, árnyékos, de már túl veszélyes.
A fák hatalmasra nőttek, kb 40 méteresek lehetnek, a törzsüket 4-5 ember tudná közrefogni.
Már többször be akartam jelenteni, de miután elmúltak a viharok, az én lelkesedésem is alábbhagyott.
De a tegnapi vihar... ilyen még itt nem volt, pedig már sok éve itt lakunk.
Kicsavarta a fákat, csak a szerencsén múlott, hogy egyik sem házon landolt.
Elöregedett, életveszélyes állapotú fák.
Eldöntöttem, hogy jövő héten intézkedek, de mint kiderül - összegyűlt a környékről pár ember, mivel áram sem volt, vezetékre dőltek a fák - volt már, aki bejelentette, és nem tesznek semmit.
A helyzetet súlyosbítja, hogy nem önkormányzati tulajdon, hanem a Hortobágyi Nemzeti Park kezelésében lévő terület, akik a madarakra hivatkozva semmit nem tesznek.
Én pl nem szeretném, ha megszűnne a kis erdő, de a fákat el lehetne vágni olyan 10 méteres magasságban, hogy ne legyen ekkora felület, amibe bele tud kapaszkodni a szél. Így is van annyi oldaláguk már ebben a magasságban is, hogy nem halnának el.
Jelenleg is elég erős szélvihar tombol, és az embernek halálfélelme van, meg attól rettegek, mikor dől rá a házamra.
Van-e joguk megtagadni az életveszélyes fák kivágását?
Ki lesz a felelős, ha tragédia történik?
Lehet ilyen jogszabályra hivatkozni?
Hová forduljak, ha engem is elutasítanak?
"Életveszélyes fák kivágását megtagadhatják költési időszakra hivatkozva?"
HA tényleg életveszélyes akkor természetesen nem tagadhatják meg.
Mégis megtagadták, anélkül, hogy kijöttek volna megnézni.
Egyből az volt a válasz, hogy most úgysem tehetnek semmit.
Az egyik lakó személyesen volt bent, neki mondták.
Én holnap írni fogok, mert annak nyoma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!