Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyre döbbenetesebb mértékben...

Egyre döbbenetesebb mértékben fogy a magyarság - mi a megoldás?

Figyelt kérdés

„Az év első öt hónapjában 34 823 gyerek jött világra, ami 2,1 százalékkal elmaradt a 2018-as első öt havi születésszámtól.

Eközben 57 799-en haltak meg, 0,5 százalékkal többen, mint az előző év azonos időszakában.”

2019. júl. 26. 10:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Látod ezért nem kell egyből elhinni amit ott olvasol, ahogyan meg is kell érteni, hogy mit írtak le valójában!

"A teljes termékenységi arányszám 1 nőre számított becsült értéke 1,40 volt, ami további csökkenés az előző év első öt hónapjára számított 1,42-hoz képest."

Vagyis vettek egy olyan számot - ami magasabb volt a korábbi számnál, mert nőtt a termékenységi arányszám - és ezt összehasonlították egy rész értékkel, az első 5 hónap értékével. A "csökkenés" meg annyi, hogy 1,42 helyett 1,4.

Ettől még az éves adat magasabb lett, a termékenységi arányszám nem csökkent.

De ha erre az évre alacsonyabb is lesz, azon se lepődj majd meg. Mindenki tudta, hogy jön a babaváró hitel, még pár újabb családi támogatás, tehát aki szerette volna azt felvenni és a tervezett gyermekével már a kedvezményt is igénybe venni, azok halaszthatták kicsit a gyermekvállalást. A mostani év vagy stagnálni fog vagy az őszi időszakban lesznek csak nagyobb számok - és így az évre lehet hogy kevesebb jön majd ki. De a következő év jelentősebb eredményt fog majd mutatni.

2019. júl. 26. 11:12
 12/27 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

"Még nagyon nagyon sokáig kevesebb gyerek fog születni a következő évben az előzőhöz képest, mert mindig kevesebb lesz azon nők száma akik képesek gyereket szülni."

De ugye a cél az lenne, hogy ez a kevesebb nő több gyereket szüljön. De úgy tűnik, nem szül.

"Mellette lesz idő a halálozások csökkentésére is."

Mert most miért nincs erre idő?

2019. júl. 26. 11:20
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Én azt furcsállom, hogy még ilyen sokan hajlandók gyereket vállalni.
2019. júl. 26. 11:23
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
#11: Értettem a cikket, tudom hogy nem nagy csökkenés, de olyan helyzetben amikor amúgy is alacsony és nagyobb növekedésre lenne szükség, nem túl biztató. 2019-es éves összesítés még értelemszerűen nincs, így addig csak a meglévő adatokra tudunk alapozni. Ne gondold, hogy alapból elutasító vagyok, én is örülnék ha érdemben növekedne ez az arány. De amíg konkrét meggyőző és megnyugtató eredmények nem látszanak, addig csak találgathatunk, hogy milyen hatása lesz a meglévő adatok tükrében. Reméljük úgy lesz ahogy mondod és emelkedni fog, érdemben.
2019. júl. 26. 11:34
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
Olyan országot kell teremteni, ahová érdemes gyereket szülni. Úgy látszik a nőket nem lehet lefizetni ilyen-olyan támogatásokkal.
2019. júl. 26. 11:34
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Andizsuzsi "De ugye a cél az lenne, hogy ez a kevesebb nő több gyereket szüljön. De úgy tűnik, nem szül."

Több gyereket szülnek. Ezt jelenti hogy magasabb a termékenységi arányszám.

Pont erről beszéltünk, ezt mutattam meg neki konkrét számokkal.

Most is van idő a halálozások csökkentésére - teszik is. Ezért indítottak be már évekkel ezelőtt szűrőprogramokat és indítanak évről évre újabbakat. De helyettem meg helyetted senki nem vigyázhat az egészségünkre, csakis mi tehetünk azért hogy egészségesebben élünk-e vagy sem. És ez éppen úgy időbe telik, hogy látható eredménye legyen, mint a családtámogatásoknak.

A nemdohányzók védelmében hozott törvényeknek sem most lesz meg az eredménye a rákos megbetegedések számának csökkenésében, hanem majd 20-30 év múlva, amikor azok a gyerekek lesznek felnőttek, akiknek most már nem kellett dohányos környezetben felnőnie.

2019. júl. 26. 11:47
 17/27 anonim ***** válasza:
92%
#14 nem fog emelkedni, mert a csok, és a család"támogatás" nak köszönhetően egyre jobban elszállnak az ingatlanárak, a nem öröklő pároknak lehetetlen a saját lakás, albérlet árak ugyan úgy elszálltak, így azok is lemondtak a gyerekről, akik tervezték... legalább is ebben az országban. A romló oktatás, egészségügy, és központosuló hatalom se kecsegtet szép jövővel a gyereknrk, és a nevelésnek. A fidesz felszámolja magyarországot.
2019. júl. 26. 11:48
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan ezt mutattam meg neked, hogy a javulás már megtörtént és nincs romlás, csak a cikk akarta veled ezt elhitetni.

2019. júl. 26. 11:48
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
#18: Tisztában voltam eddig is az előző évek statisztikáiról és valóban örvendetes, hogy 1,27-ről felment 1,49-re, de úgy gondolom, hogy ez még mindig kevés. Az idei éves összesítést pedig még nem tudjuk, az első 5 hónapos mélypont után örülhetünk, ha nem csökken. Az utóbbi években pedig nem ment tovább felfelé, ami szerintem nem jó. De ismétlem, ha a továbbiaknak ismét emelkedni fog, ha lassan is, az biztatásra adhat okot. Legyen így.
2019. júl. 26. 11:55
 20/27 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem növeljük meg a CSOK-ot 20 millióra.
2019. júl. 26. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!