Nyugaton miért ennyire rosszak az utak? Nincs rá pénzük vagy szimplán csak igénytelenek?
Szerintem egyszerűen nem törődnek vele. Spanyolban pl az ipari utak járhatatlanok, ez a spanyol leszaromság, Luxemburgban az összes szar a pályák kivételével, ott szerintem lenne rá pénz és ha nagyon akarnák meg tudnák épp csinálni. Legveszélyesebb a belga, mert ott van egy tükörsima út aztán egyszer csak egy akkora gödör mint a kerék, ha belemész tengelytörés. Én már annyiszor gondolkodtam, hogy keletkezik egy új építésű tükör sima úton egy akkora gödör? Eleve bebetonozza a kocsigumit, hogy csak ki kelljen verni és már ott a gödör?
Portugáliában meg egyszerűen pénz nincs, remek hely minden tekintetben, de sok helyütt út sincs, vagy olyan keskeny vagy olyan a burkolata hogy csak beszorulni vagy elakadni lehet.
Német 100-as? Hát az egy régi fos, lusták voltak felújítani, bár igazat adok Németország Közép-Európa és valóban inkább a nyugati utakra jellemző a fosság.
Amúgy ha igazán tróger utakat akarsz látni, Angliát nézd meg és az tényleg csak igénytelenség. De ezt látod mondjuk a gyárudvarokon is, raklapok kupacra hányva az erdők szélén és a nagyobb városokban halomban áll a szemét.
Egyszerűen igénytelenek. No de a Franciáknál vannak majdnem olyan jó utak mint nálunk, sőt egyes helyeken talán jobbak is. Ők kb velünk vannak egy szinten.
Nyugat magyarországon? Pontosan azért, amiért keleten is. Mert a benzin adót beszedik, és lölő zsebre teszi/stadionra megy.
Ezért is kell nyugat európába járni (ide értendő szlovákia is), ha egy élvezeteset akarsz szerpentinezni, mert ezeken a helyeken a 3-4 számjegyű sokadrendű utak jobbak mint itthon egy átlag főút.
"Nyugat-Magyarországra gondolt."
Azért a külföldi rovatban van a kérdés mi?
Nyugat Magyarországon egyébként sem rosszak.
"Amúgy ha igazán tróger utakat akarsz látni, Angliát nézd meg"
Láttam. Ott is nagyok a gödrök és a nyár kivételével áll bennük a víz, tehát még azt sem látod milyen mély. Ott aztán lehet kárt tenni a kocsiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!