Mit gondoltok arról, hogy Lengyelországban a 26 év alattiaknak nem kell SZJA-t fizetni?
Ezzel próbálják megállítani a fiatalok kivándorlását.
Lehet,hogy páran "populista" intézkedésnek tartják, viszont, legalább tesznek valamit és beismerik,hogy igenis probléma, hogyha a fiatal munkaerő elhagyja az országot.
Magyarországon meg inkább homokba dugják a fejüket a "honatyák".
Én ugyan elmúltam 26, de örülnék itthon is ilyesminek, ha mondjuk az a fizetés, amit anno kaptam (br 370), ebből nem lop el az állam annyit és maradt volna a zsebemben 300 ezer tisztán, elégedett lettem volna.
A baj csak az, hogyha elmúlik 26 az ember, akkor "csökkenni" fog a fizetése.
A fizetéscsökkenést pedig senki sem szereti.
Arról nem is beszélve, hogy a minőségi, képzett munkaerő kb. 26 mire végez és lesz egy kicsi gyakorlata, pl orvosok még később.
A minimálbérért betanított munkát végezni meg már most sem igazán éri meg kimenni.
Lehet, hogy nem tökéletes az ötlet, de legalább a fiatalok fizetését próbálja emelni nem mindenféle hülye támogatásokat ad mint a mi fényes tekintetű kormányunk.
Meg kellene már érteni a kormánynak, hogy az emberek a megkeresett fizetésből szeretnének megélni, nem arra várni hogy a kormány kegyet gyakoroljon és visszaadjon valamit abból a rengeteg pénzből amit beszed az emberektől mielőtt a pénz elveszíti közpénz jellegét.
A lengyel fizetések míg így sem versenyképesek. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem csak a pénzről szól. A mai fiatalok (legyenek lengyelek vagy magyarok) nem fognak a nyakig szarban ülni. Sok probléma van, amit nem old meg az, hogy már nem csak a nyugati bérek harmadát, hanem felét kapják meg.
Ráadásul 26 nem annyira sok, ha azt nézzük, hogy sok esetben 23 évesen végeznek az egyetemen. Mire kicsit stabilabban àllnának anyagilag, kevesebb lesz a fizujuk..
Mindenképp tenni kéne érte, hogy ne legyen ekkora kivàndorlàsi kedv, de ez nem jó megoldás szerintem.
6# vagyok, de szerintem még így is ésszerűbb, mint nálunk az, hogy mindent a gyerekhez kötnek.
Egy huszonévei elején járó pár nem feltétlenül szeretne még gyereket, de elköltözni a szülőktől igen. Szóval szerintem egy fokkal jobb ez, mint a mi "tàmogatàsunk" vagy adó kedvezményünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!