Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A jugoszláv Tito gonosz volt?

A jugoszláv Tito gonosz volt?

Figyelt kérdés
2019. júl. 4. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2019. júl. 4. 16:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nálad ki számít gonosznak. Nem személynevet kérdezek, hanem tulajdonságot.
2019. júl. 4. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Tito egy kemény kezű diktátor volt.

A második világháború végén ő is részt vett a délvidéki magyar és német lakosság körében véghezvitt népírtásban.

A háború végén ahogy a német és magyar hadsereg visszaszorúlt, a jugiszláv partizánok(Tito vezetésével, és tudtával) 100-200 ezer főleg magyar és német nemzetiségű embert médzároltak le kegyetlenül(ők ezt bosszúként magyarázták).

Sokakat megkinoztak mielőtt megőlték.

A második világháború után haláláig egyszemélyi diktátorként írányította Jugoszláviát.

Aki llentmondott neki azokkal nem finomkodott.

Amugy az volt a nagy terve hogy szinte az egész balkánt Jugoszláviához csatolja(főleg Albánit és Szerbiát akarta megszerezni)

Szerintem nevezhetjük gonosz embernek!

Bár tény hogy Jugoszláviában népszerű volt(a magyar kisebbség nem hiszem hoyg nagyon szerette)

2019. júl. 4. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
20:25: szerintem meg igen. Megadta a Vajdaságnak az autonómiát, amit Milosevics vont meg. Kemény diktátornak pedig igazán nem lehet nevezni, a többi, a szovjetek által megszállt államhoz képest. A 44-45-ös vérengzések... Hát az valóban sötét folt.
2019. júl. 4. 21:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Amugy az volt a nagy terve hogy szinte az egész balkánt Jugoszláviához csatolja(főleg Albánit és Szerbiát akarta megszerezni)"

Melyik szerbiát akarta megszerezni?

Mert hogy az én történelem ismeretem szerint Szerbia Jugoszlávia része volt.

2019. júl. 5. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Bulgáriát akartam írni bocs
2019. júl. 5. 21:25
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Népirtásban vett részt aktívan, ezek után még kétségbe lehet vonni, hogy rossz ember volt?
2019. júl. 7. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!