Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nagyobbik lányomnak lejárt a...

Nagyobbik lányomnak lejárt a személyije. Fel sem tételeztem. Diákigazolvánnyal kiengedik Ausztriába?

Figyelt kérdés
SOS válaszoljatok!
2019. jún. 16. 01:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze nem biztos hogy megfogják. Ha semmi feltünőt nem csinál és autót sem vezet még Ausztriában is évekig el lehet lébecolni igazoltatás nélkül. Ahogy mondani szokás, baj csak akkor van, amikor baj van.
2019. jún. 16. 07:23
 12/23 anonim ***** válasza:
86%

"Lejárt az érvényessége, de attól még ő van a képen, szerintem simán mehet."

Ebben a mondatban a kulcsszó a szerinted. A jogszabály viszont ÉRVÉNYES személyazonosításra alkalmas okmányt ír elő. (gyengébbek kedvéért: Útlevél, Vezetői engedély, Személyi igazolvány) Ezért nem jó az ideiglenes sem, az csak belföldre érvényes. Diákigazolványt, horgászengedélyt,uszoda vagy mozibérletet, BKV jegyet, befizetett villanyszámlát eleve felejtsétek egy sem alkalmas személy azonosításra.

2019. jún. 16. 07:31
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
útlevelet lehet csináltatni 3 nap alatt. személyit tudtommal nem. mondjuk nem olcsó, ez tény.
2019. jún. 16. 08:03
 14/23 A kérdező kommentje:
Ne már, az okmányiroda nem tud kiadni holnap reggel, csak ideiglenest. Nem akarom, kivagyok, szegény gyerek....
2019. jún. 16. 08:37
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:
40%

"Ne már, az okmányiroda nem tud kiadni holnap reggel, csak ideiglenest"

Már hogy a búbánatban tudna? Te sem gondolod komolyan, hogy minden okmányirodában kártya előállítására alkalmas nyomda van?

2019. jún. 16. 09:22
 16/23 anonim ***** válasza:

#14, #15

Ideiglenes személyit AZONNAL készítenek, amint bementél és leadtad a személyi igazolvány igénylésedet.

Fotót készítenek a rendes személyihez és mindent bevisznek rögtön a gépbe, hogy az alapján elkészülhessen az igazolvány. EZT ki is nyomtatják és egy papíron kiadják a személyi igazolvány képét - amilyen majd lesz, rajta az adatokkal, fényképpel, ami papíron lesz egy hivatalos igazolás arról, hogy ez érvényes amíg a rendes személyi el nem észül.

Tehát bemész holnap reggel nyitásra a gyerekkel és csináltatsz egy ideiglenest. Azzal mehet az osztrákokhoz simán.

A románokhoz nem lehet ideiglenes személyivel menni. Aztán majd 1-2 hónap múlva megkapjátok a véglegest, de mindenben itthon jó az ideiglenes is. csak legyen a lányodnál.

Diákigazolvány is fényképes igazolvány, de nem olyan biztonsági szintű, hogy azt tutira elfogadják. Az útlevél, jogosítvány, személyi az a hármas amivel egymást kiválthatják bizonyos helyeken, mint fényképes igazolvány. A diákot szerintem csak belföldön tudja használni a maga igazolására.

2019. jún. 16. 09:40
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A diákigazolvany semmit nem ér. Ha szerencsétek van senki nem kéri. Ha igen, az szívás, lejárt szemelyivel nem mehet külföldre.

Esetleg az útlevélnek nézz utána, létezik sürgős is, 29 ezer ha jól tudom és 3 napon belül megvan.

2019. jún. 16. 10:13
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

17# vagyok, ideiglenes személyi sem jó.

A gyorsított útlevél az egyetlen működő megoldás.

2019. jún. 16. 10:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Tökéletesen jó az ideiglenes személyi az osztrákokhoz.

Nézd meg a Konzuli Szolgálat honlapján!

[link]

"Beutazási feltételek:

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

...

zemélyi igazolvány:

Elvárt érvényessége:

IGEN

Az utazás utolsó napjáig.

Javasoljuk a külföldre utazók számára elsősorban az útlevél, továbbá az új típusú, kártyaformátumú személyi igazolvány használatát.

Ideiglenes személyi igazolvány:

Elvárt érvényessége: IGEN

Az utazás utolsó napjáig. "

2019. jún. 16. 10:51
 20/23 anonim ***** válasza:
Bocsi, közben rajottem. Kevertem Romàniàval,oda nem jó az ideiglenes
2019. jún. 17. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!