Svájc vagy Ausztria az élhetőbb ország vagy olcsóbb?
Szerintem ez egyéni preferencia. Svájcnak is ugyanúgy vannak olcsóbb és drágább részei, de egyértelműbben drágább Ausztriánál. Az igaz, hogy sok a szabály, de az is valakinek előny, valakinek hátrány, ő is ugyanúgy profitál belőle.
Én voltam már Svájcban, nagyon szép kis szerethető ország rendes emberekkel, perfekt infrastruktúrával és tömegközlekedéssel.
Svájcban egy takarító is kb 1 milkàt keres. De borzasztóan drága.
Ausztria olcsóbb, de persze a fizu is kevesebb.
Mindkettő élhető, de Svájcba több pénzzel kell nekivàgni, ha most költözöl ki.
Ausztria.
Svájc eszméletlen túlszabályozott, emellett rettenetesen drága. Az egészségügynek is horribilis ára van. Ismerősöm Svájcból költözött át Ausztriába (Vorarlberg), ő is mondta, hogy Ausztria jóval élhetőbb ország, mint Svájc. Sok svájci a németekhez meg az osztrákokhoz jár bevásárolni.
Ismerősöm mesélte, hogy egy teljesen átlagos tál leves egy átlagos étteremben egy átlagos városban Ausztriában kb 5-6 €, míg Svájcban 11-12. Svájcban ráadásul munkát is jóval nehezebben lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!