Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németországban mennyire...

Németországban mennyire általános a 13. ,14. havi fizetés?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, Ausztriában szinte minden munkavállaló 14 havi bért kap. Mi a helyzet Németországgal?
2019. ápr. 28. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Ott csak a migráncsok kapnak.
2019. ápr. 28. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Hogy az osztrákoknál mi van azt nem tudom, ill. tudtommal általában ott sincs. Most kérdeztem meg német ismerősöket, szerintük ott sincs. (Lehet hogy van néhány cég, mint ahogy Magyarországon is, akik év végén adnak bizonyos juttatásokat, de ez nem általánosítható.)
2019. ápr. 28. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez cégtől függ.
2019. ápr. 29. 00:36
 4/6 anonim válasza:
45%
Én Németben dolgozok már 10 éve. Nincsen 13. de még csak 14. havi fizetésem se. Viszont van Urlaubsgeld nyárra (57%a a nettó béremnek), illetve Weihnachtsgeld télre (35%a a nettó béremnek).
2019. ápr. 30. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Nàlunk az Urlaubsgeld 50%, a Weihnachtsgeld 100%, tehàt november végén dupla pénzt kapunk.
2019. ápr. 30. 21:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk tartózkodó német családot kérdeztem. Az apa állami szektorban, lányuk egy jól menő magán cégnél dolgozik. Mindkettőjüknél Urlaubsgeld 0%, a Weihnachtsgeld 0%, ellenben a kislány napi 10 órát dogozik, apja 3 és fél órát autókázik naponta a munkahelyére. Túlórát nem fizetnek.
2019. máj. 1. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!