Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Betíltották az angol fociban...

Betíltották az angol fociban a pezsgőzést a migránsok miatt, ez igaz? Nem sok ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Az angol FA-kupának győztesei mostantól nem ünnepelhetnek többet pezsgővel, miután a muszlim focistákra való tekintettel az angol labdarúgó-szövetség (FA) az inkluzivitás jegyében betiltotta az évtizedek óta élő hagyományt.

A győztesek a kupa átvételét követően már nem kaphatnak egy láda pezsgőt, mivel az sértené az iszlám vallású játékosokat.

Nem sok ez egy kicsit? Legközelebb a miniszoknya is tíltva lesz tenisz meccsen, azt is csadorban kell játszani?

2019. ápr. 26. 09:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
41%
El tudom képzelni. M
2019. ápr. 26. 09:25
 2/31 anonim ***** válasza:
56%
:(
2019. ápr. 26. 09:43
 3/31 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem az angol fociklubbok döntenek arról, hogy milyen játékosokat vesznek be a saját csapataikba, ott nincs kötelező kvóta. Állhatnának az angol csapatok csupa angol emberből is, de ezek szerint az angolok másként látják, mint te.

Mondjuk én hülye vagyok a focihoz, de tudtommal a magyar csapatokban sem csak magyar emberek játszanak.

Egyébként én sem iszok alkoholt, pedig közel sem vagyok muszlim és nem is tervezem az áttérést. Úgy hogy engem nem annyira hat meg, ha nem részegeskednek a meccs után.

2019. ápr. 26. 09:45
 4/31 anonim ***** válasza:
61%
3: Részegeskedni eddig sem volt kötelező. Nem erről szól a kérdés, hír. Hanem, hogy most már tilos annak is pezsgőt adni, akinek nem tiltja a vallása, hogy alkoholt fogyasszon.
2019. ápr. 26. 09:47
 5/31 anonim ***** válasza:
19%

Értem én, de ha az angol focistáknak ez nem probléma, akkor neked vagy a kérdezőnek miért jelent problémát? Márpedig az angol focistáknak nyilván nem az, máskülönben nem vettek volna a csapatba muszlim focistákat. Mint céloztam rá, ebben nincs "kvóta".

2019. ápr. 26. 09:53
 6/31 anonim ***** válasza:
82%

5: Nem az angol focisták választják ki a csapattársaikat :D

A foci a pénzről szól. A lehető legjobb játékost akarja minden csapat megvenni, akire van pénze.

Egyébként nekem nem fáj ez a konkrét intézkedés, meg nyilván a kérdezőnek sem, mert közvetlenül nincs hatása az életünkre. Inkább az a szomorú, amit az ilyenfajta döntések jelentenek, hogy milyen irányba halad a világ, és miért.

2019. ápr. 26. 09:55
 7/31 A kérdező kommentje:

Simán kerülhet családtag angol focicsapatba. Több magyar is játszott ott. Európa egy egész, amibe mi is beletartozunk. Közös kultúrával, vallással.

Amennyiben ott rászoktatják az embereket közös kultúránk elhagyására annak hosszú távon mi is nagyon megisszuk a levét. Te is kedves értetlenkedő válaszoló. Évtizedek mulva aztán meglátod, hogy minden itt kezdődött.

2019. ápr. 26. 10:08
 8/31 anonim ***** válasza:
18%

A közös kultúra az lenne, hogy meccs után egy láda pezsgőt bevedelnek? Akkor nekem nagyon más kultúrám van.

A magyarok pedig annyira családtagjai az angoloknak, hogy lényegében a magyar, lengyel, román vendégmunkások miatt szavazták meg a kilépést. Ugyanis náluk sokkal nagyobb a kelet európai migráncsok elutasítottsága, mint egy volt gyarmatukról érkező emberé. Nem ártana, ha lenne valami halvány fogalmad arról, amiről írsz.

2019. ápr. 26. 10:24
 9/31 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
59%

1) Először is ez így nem egészen pontos, mert kapnak pezsgőt, csak alkoholmenteset. Részben valóban a muszlimokra való tekintettel, részben a fiatalkorúak miatt.

2) Másodszor azt szeretném megjegyezni, hogy a világ változik, alkalmazkodni kell hozzá. Nem azért módosítják a szabályokat, hogy páytolgassanak embereket, hanem hogy az emberek igényéhez alakítsák őket. Durván 10%-a a brit labdarúgóknak muszlim (összevetésképp, Romániában 8%-nyi magyar van), tehát ha aközött kell választani, hogy lemondasz az alkoholos pezsgőről vagy a legjobb játékosaid 10%-áról, akkor szerintem az előbbi az ésszerűbb döntés, nem?

2019. ápr. 26. 10:40
 10/31 anonim ***** válasza:
91%

9: De miért kéne bármiről és bárkiről lemondani? Ez a baj, hogy valamit teljesen tiltanak mások miatt.

Nagyon sok rendezvényre járok munkám miatt, nem iszom alkoholt, mert szinte mindig autóval vagyok. Egyáltalán nem zavar, hogy mások isznak. Szokott lenni alkoholmentes pezsgő. Meg eleve van üdítő. Soha nem várnám el mástól, hogy azért ne igyon, mert én nem ihatok. És egyáltalán nem sértő, ha valaki iszik, mert ihat, és semmi nem tiltja neki.

2019. ápr. 26. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!