Miért van ennyi ember eltévelyedve?
Hogy ilyen nagyhangú, pöffeszkedő populistáknak hisznek, mint Orbán, Gyurcsány, Trump, Putyin, Erdogan, Maduro, Bolsonaro, Nigel Farage, Geert Wilders, Le Pen, Salvini, AfD-sek, Kaczinsky és a lengyel kormány, Vucic, Netanyahu, Duterte, Modi stb stb.
Ez egy nagyon nem jó irány...
Baloldali populistákat is írhatnék, mielőtt valaki belém köt, akár Sanders, Jeremy Corbyn, Díaz-Canel, Xi Jinping, Kim Jong-un, egyik kutya másik eb - de amúgy a különbség ma már egyre inkább nem baloldali meg jobboldali között van, hanem populisták meg normálisak (mérsékeltek) között.
Ez sosem jelent jót, ha valaki kiáll a "nép" elé és megmondja a tutit, és hogy majd ő tudja hogyan kell megoldani a problémákat. Ez sosem jelent jót, nem tudom hogyan dőlhetnek be ennek ennyien.
1-es: De vajon miért nem vigyáznak az emberek ennyi történelmi előzmény után? Miért nem tudják, hogy óvatosnak kell lenni, és nem elhinni bárkinek bármit, amit mond?
És legfőképp: miért engem küldenek el a búsba, ha fel akarom hívni a figyelmüket, hogy vigyázzanak? Hogy ne dőljenek be ilyen könnyen. Pedig nem propagálok semmilyen politikai formációt, kizárólag normális épkézláb érveket szoktam felhozni.
(Költői kérdések...)
Igazából mindig arra kéne szavazni, aki a legszerényebb.
Olyanra, akin nem látszik az, hogy szeretné ezt az egész polgármesteresdit, miniszterelnökösdit stb.
Ismerős. Kicsit más, de a reakció hasonló.
Magyarország a magyaroké, Vesszen Trianon, meg hasonlók egy helyen.
Mondom, azt ügye tudjátok nagy magyarok, hogy a trianoni Magyarországon a magyar ajkúak száma nem érte el az ötven százalékot sem. És azt is tudjátok, hogy miattunk volt a világháború?
Mi erre a válasz? Nem az, hogy tévedek, vagy hasonló. Hanem az, hogy zsidó vagyok (nem vagyok), hazaáruló vagyok (nem vagyok), s privátban hozzá még, hogy majd sorra kerülök én is a bitófán.
Hozzá így KELL szólandani:
A Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Dzsongun elvtárs, maga egy barom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!