Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van ennyi ember eltévely...

Miért van ennyi ember eltévelyedve?

Figyelt kérdés

Hogy ilyen nagyhangú, pöffeszkedő populistáknak hisznek, mint Orbán, Gyurcsány, Trump, Putyin, Erdogan, Maduro, Bolsonaro, Nigel Farage, Geert Wilders, Le Pen, Salvini, AfD-sek, Kaczinsky és a lengyel kormány, Vucic, Netanyahu, Duterte, Modi stb stb.

Ez egy nagyon nem jó irány...

2019. ápr. 24. 15:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
A Populizmusnak pont ez a lényege. Hitlerért is rajongtak a németek kezdetben.
2019. ápr. 24. 15:35
 2/17 A kérdező kommentje:

Baloldali populistákat is írhatnék, mielőtt valaki belém köt, akár Sanders, Jeremy Corbyn, Díaz-Canel, Xi Jinping, Kim Jong-un, egyik kutya másik eb - de amúgy a különbség ma már egyre inkább nem baloldali meg jobboldali között van, hanem populisták meg normálisak (mérsékeltek) között.

Ez sosem jelent jót, ha valaki kiáll a "nép" elé és megmondja a tutit, és hogy majd ő tudja hogyan kell megoldani a problémákat. Ez sosem jelent jót, nem tudom hogyan dőlhetnek be ennek ennyien.

2019. ápr. 24. 15:38
 3/17 A kérdező kommentje:

1-es: De vajon miért nem vigyáznak az emberek ennyi történelmi előzmény után? Miért nem tudják, hogy óvatosnak kell lenni, és nem elhinni bárkinek bármit, amit mond?

És legfőképp: miért engem küldenek el a búsba, ha fel akarom hívni a figyelmüket, hogy vigyázzanak? Hogy ne dőljenek be ilyen könnyen. Pedig nem propagálok semmilyen politikai formációt, kizárólag normális épkézláb érveket szoktam felhozni.

(Költői kérdések...)

2019. ápr. 24. 15:45
 4/17 A kérdező kommentje:

Igazából mindig arra kéne szavazni, aki a legszerényebb.

Olyanra, akin nem látszik az, hogy szeretné ezt az egész polgármesteresdit, miniszterelnökösdit stb.

2019. ápr. 24. 15:49
 5/17 anonim ***** válasza:
18%

Ismerős. Kicsit más, de a reakció hasonló.

Magyarország a magyaroké, Vesszen Trianon, meg hasonlók egy helyen.

Mondom, azt ügye tudjátok nagy magyarok, hogy a trianoni Magyarországon a magyar ajkúak száma nem érte el az ötven százalékot sem. És azt is tudjátok, hogy miattunk volt a világháború?

Mi erre a válasz? Nem az, hogy tévedek, vagy hasonló. Hanem az, hogy zsidó vagyok (nem vagyok), hazaáruló vagyok (nem vagyok), s privátban hozzá még, hogy majd sorra kerülök én is a bitófán.

2019. ápr. 24. 15:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ne tedd már magad komolyan vehetetlenné, Kim Jong-un mióta populista?
2019. ápr. 24. 16:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hozzá így KELL szólandani:

A Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Dzsongun elvtárs, maga egy barom!

2019. ápr. 24. 16:07
 8/17 A kérdező kommentje:
6-os: Igaz, az utolsó 3 név nem hagyományos értelemben vett populista, hiszen nem demokratikus országokról van szó. Csak baloldali példákat szerettem volna felhozni, de akkor legyenek mondjuk helyettük a görög, a román meg a szlovák kormányok.
2019. ápr. 24. 16:08
 9/17 anonim ***** válasza:
63%
Most nem azért, de szerinted hogyan kéne vezetni egy országot, ha az ember nem moondhatja meg a tutit? Kedves választók majd a piac eldönti a sorsotokat nemzeti érdek meg nem létezik?
2019. ápr. 24. 16:40
 10/17 anonim ***** válasza:
44%
De, de nemzeti érdek, hogy minden gázszerelő legyen gazdag!
2019. ápr. 24. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!