Az európai pártok létezésének mi az értelme?
Furcsán hangzik a kérdés tudom. De amit nem értek az az, hogy miben más pl egy fidesznek akik eddig a néppártban voltak, mint a jobbiknak akik függetlenek az európai parlamentben.
Ugyanúgy 1 szavazatot ér a jobbikos Balczó Zoltán független képviselő szavazata, mint a fideszes Szájer Józsefnek, aki a néppártban van. (Vagyis volt, ne vegyük figyelembe a felfüggesztést, az nem számít most)
Miért van szükség a tagállamok által megválasztott ep képviselőknek a pártokba rendeződésére?
Annyit tudok, hogy: alapvetően ugyanazt az elvet képviselik a pártot alkotó képviselők, vannak közös gyűléseik, van vezetőjük, állíthatnak ki embereket európai bizottsági posztra, de nem szavaznak együtt.
A lényegét nem értem szerintem.
"Miért van szükség a tagállamok által megválasztott ep képviselőknek a pártokba rendeződésére?"
Pontosan ugyanazért, amiért a például a Országgyűlés képviselői is pártokba rendeződnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!