Gibraltár ugyanúgy Nagy-Britannia része, mint London? Ott is a brit törvények alapján működik minden?
vagy valami speciális "külbirtoki" státusza van?
Pl ha ott történik egy gyilkosság, akkor a briut törvények alapján, ott is csukják le az illetőt vagy
a, elviszik Londonba?
b, esetleg külön megállapodás alapján spanyol börtönbe?
Hogy van ott mindez éás az egész közigazgatás?
+ valaki esetleg élt ott, aki tudna konkrét infókat, tapasztalatokat?
saját parlamentje és saját kormánya?
eyha ... azért az nem semmi.
és ha EU-s tag még egyelőre, akkor Schengennel hogy áll? mert ugye GB pont az alól kivétel, de és Gibraltár?
tudsz esetleg vmi forrást erről?
akkor még saját minisztérium-szerűségei is vannak?
tehát nem része az Egyesült Királyságnak ... ez nekem vhogy értelmezhetetlen. de megnéztem atlaszt is, és ott úgy fogalmaznak, h "önálló külbirtok". tényleg kicsit érthetetlen ez, legalábbis számomra.
na meg azon csodálkozom, h ott mellette több városban is napi szinten özönlenek be az afrikai bevándorlók, Cádiz, Tarifa stb. akkor hogy a fenébe nem oda özönlenek, főleg h nem is része Schengennek?
a másik meg h akkor ezek szerint létezik gibraltári útlevél is? vagy azért az brit útlevél ugyanúgy, mint egy londoni lakosnak?
Brit állampolgárok, de külön útlevelük van, nem olyan, mint az Egyesült Királyságban élőknek.
Úgy tudom az Egyesült Királyság, a koronafüggőségek (Man sziget, Csatorna-szigetek) és a 14 brit tengeren túli terület közül mindegyik külön saját migrációs politikával rendelkezik és a brit állampolgárság sem egységes.
tehát akkor a gibraltári állampolgár nem teljesen ugyanaz, mint egy UK (pl londoni) állampolgár?
és akkor csak ilyen gyakorlati dolog, ha turistáskodik, hova mehet nagykövetségre, ha nem a brit nagykövetség az övék?
hát azért vannak itt kérdések rendesen, legalábbis nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!