Ha létezik a névtelen bankártya, amivel pénzt lehet felvenni, olyan pénzt, amiért nem kell dolgozni, az Eu-s államporgárok miért nem kapnak ilyen kártyát?
"A menekülteknek juttatott segély technikai megoldásáról van szó. Jó, pénzkímélő megoldás lenne sok más segélytípus folyósításánál is."
Ott bukott a mutatvány, hogy
1. nincs rajta név, vagyis nem mondhatod meg, hogy kinek juttatták azt a pénzt ami rajta van. Bárkinek adhatják mert bárki felhasználhatja.
2. akiknél megtalálták és akiknek odaadták azok nem menekültek, hiszen még éppen csak arra vártak, hogy beadhassák a menedékkérelmüket.
3. az EU-ban eddig azon ment a hiszti, hogy minden kifizetést, átutalást, egyebet azonosíthatóvá kell tenni. Ezért kellett tömegével megszüntetni telefonszámokat, mert hogy nem voltak a feltöltőkártyáikhoz hozzá köthető előfizetők.
4. a hírek szerint nem csak az eu pénze van rajta.
5. nem azok és nem arra kapták meg amire a program szerint adni lehetett volna.
"1. nincs rajta név, vagyis nem mondhatod meg, hogy kinek juttatták azt a pénzt ami rajta van. "
A kártyán nincs név. Ebből következik, hogy a kártyához tartozó alszámlához sem tartozik név?
Nekem is van privát, név nélküli debit mastercardom és mégis tartozik név a számlához. Ilyenkor mi van? Most megszakad a tér-diő kontinuum és összeomlik a világegyetem? :D
"3. az EU-ban eddig azon ment a hiszti, hogy minden kifizetést, átutalást, egyebet azonosíthatóvá kell tenni."
Viszont a kártyát nem egy EU szervezet, hanem az ENSZ adja. Azonosíthatóság , lásd feljebb.
:)
Takács Zs5!
Ott bukott a felháborodásod, hogy ha készpénzt adtak volna a menekülteknek, akkor is el lehetne monda ugyan azokat a problémákat, amit felsoroltál, tehát egy műbalhét kreáltál itt.
Ugyanakkor a kártyák használatának figyeléséből az érintett személy mozgása megállapítható. A kártyák csak egy bizonyos régióban érvényesek, azt elhagyva nem jut pénzhez az illető. További biztonsági elemek is vannak a rendszerben, de már ebből is látható, hogy sokkal megnyugtatóbb módja a támogatásnak mint bármi más.
"Így már érthető, miből fizetik a terrorcselekményeket."
Úgy gondolod, hogy bemennek a terrorboltba és UNHCR kártyával megveszik az AK-kal és mennek ölni? A bankkártya a legjobban lekövethető fizetőeszköz, szerinted elfogadják a terrorboltban ? :D :D
Szerintem nem mennek be a boltba, csak leveszik a pénzt egy bankomatnál és azt csinálnak vele amit csak akarnak.
Bár veled ellentétben sosem jártam ilyen boltban, az is lehet, hogy elfogadják a kártyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!