Most komolyan? Csak mert a posztja volt „magyar konzul”, pusztán ennyiért ki is van tiltva Ukrajnából?
Amúgy, hogy képben legyünk az alábbi eset miatt tiltották ki.
dehogynem tudtam azt, hogy a kiutasított követ országára nézve sértés ez, "szép" volt csak azt a pár sort nézve megítélni a komplett gondolkodásomat... mellesleg sokan mások ezen az oldalon még annyit se gondolkoznak mint én, de azért is a másik oldalról kellett nézni (hiába, a magyar lovas nemzet volt, mindig is csak a ló két oldalát ismertük, ha az egyik nem volt jó, átestünk a másikra)
„Ez nem személy ellen irányuló támadás hanem az országgal szemben” ‒ akkor civil magánszemélyként kitiltott személy lesz-e az illető vagy nem?
a még későbbi hozzászólónak köszi a linket, de így is fenntartom azt a véleményemet*, amit a kérdésem és hozzászólásaim együttesen kifejeznek
(*vagyis, hogy akkor személyként még lehetne támadatlan az illető)
Vagy, akkor okítsatok diplomácia terén, kezdetnek megteszi egy értelmes válasz a következő kérdésemre:
Ha valaki nagykövetnek áll, akkor már ezzel felvállalta volna annak kockázatát is, hogy a dolgok balul elsülése esetén a személye is ráfaraghat, nemcsak az országa?
Nem KITILTOTTÁK, hanem kiutasították, mint konzult. Magánszemélyként bármikor mehet kirándulni.
"Ha valaki nagykövetnek áll, akkor már ezzel felvállalta volna annak kockázatát is, hogy a dolgok balul elsülése esetén a személye is ráfaraghat"
Szerinted kinek kellene vállalnia az általa vezetett konzulátuson történő törvénytelenségek miatt a felelősséget?
Köszönöm, végre egy hasznos infó, hogy kiutasítás≠kitiltás. 2 okból hittem eddig azt, hogy ki is tiltották volna, de ezek szerint azt azért már nem, és íme az a 2 ok:
• én tegnap egy olyan cikket olvastam erről, amelyben azt írták, hogy „kiutasították Ukrajnából” → könnyű ezt úgy érteni (ha az országból utasítják ki és nemcsak a pozíciójából), hogy ne is legyen az adott országban
• az ominózus cikkben az is olvasható, hogy „72 órája van elhagyni Ukrajnát” → csak kiküldték az országból...
De ha visszamehet amikor akar, akkor jól van (megint más kérdés, ha nem akar később ott járni)
Nem nagykövetről van szó, hanem egy konzulról.
És milyen "törvénytelenséget " is követett el ez a konzul? Semmilyent.
Hibát követett el az a tanulatlan, aki kiutasította Orbán egyik hangya-szorgalmú követét.
De majd bocsánatot kér Orbán Viktortól, ha megjön a látása.
Az utsó 2 Tényleg Értelmes válaszra: sztem is semmilyent, tudtommal azt követte el, hogy azoknak adott magyar útlevelet, akik éppen magyar állampolgárságot szereztek.
Ha abszolút tilos lenne a kettős állampolgárság UA-ban, egyrészt na akkor lenne tiltott a kérdéses művelet, másrészt akkor nemhogy magyar útlevél nem lenne, de meg se szerezték volna az érintett friss polgártársaink a magyar állampolgárságot.
Az előző bekezdésem analógiájára, tyúk-tojás szempontból az, hogy magyar állampolgárságot kaptak, megelőzte azt, hogy útlevelet is kapjanak. Tehát csak már magyar állampolgároknak adott magyar útleveleket a konzul. Legyél a világnak bármelyik pontján is, ahhoz bárhol megvan a jogod, hogy az állampolgárságoddal megegyező állam által kibocsátott útlevelet birtokold.
Mind a legutsó bekezdésemből, mind az elsőből arra lehet jutni, hogy egyik magyar állampolgár szerint sem bűnös a konzul, legalábbis az aktuális vádban biztosan nem (arról nem tudok, hogy bármi más volt-e valaha is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!