Mi a különbség a muszlim, muzulmán és iszlám közt?
Magyarország meg Ungarn, Hungary, sőt Véngrija, aztán ezek a lökött osztrákok Bécset meg Wiennek nevezik, de mi ebben nekik a jó?
Ó!?444!
Azt sem igazán értem, mitől szebb az, ha valakit melegnek hívnak és mitől ronda a régi, megszokott mód, mert ha azt most leírnám, akkor kitörölnék a válaszomat, pedig pontosan ugyanazt jelenti. Bével kezdődik, ennyit remélem lehet tudni róla, ha már egyszer mindenki ismeri.
Az első bekezdésed frappáns, a másodikra válaszolok. Vannak emberek, akik semmit nem tisztelnek, mindent bemocskolnak. Szavakat, jelképeket, mindent, amihez hozzáférnek. Ettől a szó jelentése megváltozik, továbbá ugyanazt használni, egyfajta közösségvállalás ezzel a fajtával. Ezért használunk más szavakat. Remélem például, egyszer a horogkereszt is visszakapja eredeti hindu, vagy éppen ősi magyar jelentését. De ma még túl friss, ma még nem lehet, mert látszik a mocsok, erre asszociál az elsöprő többség.
Én azonban úgy gondolom, a b.i mindig is pejoratív volt. A "cigány" viszont ismét használatossá vált, miután a helyette (szemforgatóan) bevezetett "roma" ugyanúgy lejáratódott.
A muzulmánról nem tudtam, hjogy helytelen, a mohamedánról viszont igen. A muszlimok nagyon nem szeretik.
Amúgy igen, Iszlám a vallás, muszlim a követője, de használják melléknévként is: muszlim vallásű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!