Muzulmánok, iszlám. Ismer valaki Európában élő muzulmánokat? Tényleg olyan agresszív emberek ahogy a magyar média állítja?
9.
Hát ez az. Az első pillanattól nem szabad hátrálni. Pajtás az a te helyed, ha kiöntöd a söröm, legközelebb a fejedbe húzom - azt kellett volna mondani a boxosnak.
Egyszer állítólag a bunkó albán is elkezdte a parkolóban, hogy miért eszik kolbászt a kollégám, de az elhajtotta mint a magzatvízet.
De amúgy ezek az európai muszlimok, albánok, bosnyákok, törökök tényleg mások, ezekkel ki lehet jönni - amíg nincsenek sokan egy helyen.
Nem az én sörömet öntötte ki, hanem a lengyelekét, azok jámbor fiúk voltak.
Nekem megzabálta a yoghurtomat, a fagyasztott zöldségemet, meg egy csomó mindent.
Nem láttam ugyan, de ahogy kivettem, letagadta, azt tudtuk, hogy lopós, mert mindenki látta, hogy eszi, issza a más cuccát, meg előtte több hónapig semmi ilyesmi nem volt.
Nem lehetett vele beszélni, mert cirka négy hónap alatt semmit sem tanult meg németül, pedig ingyen tanfolyamra járt, ez az egy dolga volt.
"
Nem az én sörömet öntötte ki, hanem a lengyelekét, azok jámbor fiúk voltak.
Nekem megzabálta a yoghurtomat, a fagyasztott zöldségemet, meg egy csomó mindent." Miért nem vágtátok képen? Egyébként meg nem volt semmilyen szerv ahol panaszt tehetettek volna ellene? Ti voltatok vagy öten,és hagytátok, hogy egy ember zsarnokoskodjon feletetek?
Nyolcan, kilencen voltunk. Összesen tíz ilyen szoba volt, két mosdóhelység zuhannyal, wc vel, egy nagy konyha, ami társalgó is volt egyben. A pincében volt a mosógép.
Szűkös volt, na. Ha valaki elment, azonnal jött másik lakó, mert egy százassal olcsóbb volt, mintha lakásban lakott volna az ember. A lakást csak megpályázni lehetett, mert lakáshiány volt. Nekem volt vagy húsz pályázatom, de sosem nyertem.
A tulajok oroszok voltak, neki panaszkodtunk, de a német állam többet fizetett a négerért, mint mi, így bármit tett, maradt. Ilyen piszlicsáré dologgal meg ki más foglalkozott volna?
A sört én eleve a szobában tartottam, olyan 6 darabos műanyagpalackos sört, vagy dobozost, mert a hűtő ugyan jókora volt, de annyi embernek kicsi, meg nekem jó volt szobahőmérsékletű is. Mindenki fáradt volt vele huzakodni, mert jól fizetnek ugyan a német cégek (a magyarhoz képest), de dolgozni kell, nem ingyen adják a fizetést.
Voltam jobb helyen is persze, panzióban, családnál, de akkoriban még oda menekültet nem fogadtak be, mert a lakosság soha nem szerette őket, azért is fizet többet az állam, mint a szokásos lakbér, úgy már találnak nekik helyet.
A régi muszlimok évtizedek óta ott vannak, egyesével, vagy egészen kis csoportokban szivárogtak be. Azoknak nem adtak semmi támogatást, ugyanolyan vendégmunkások voltak kezdettől, mint mi, vagy akárki más, így kénytelenek voltak igazodni, bár őket is csesztették a szélsőségesek anno, néha megöltek egyet, egyet, vagy rájuk gyújtották a házat. Soha nem szerette őket senki, de azok szinte mind törökök, vagy más európai muszlimok, az mégis más.
Azt úgy képzeld el, hogy német a gyárakban mutatóban van, ő a villanyász, vagy a meós, de a munkások vendégmunkások.
A menekült az komoly státusz, kap ingyen lakást, ruhát, kaját, ingyenes közlekedést, meg több pénzt, mintha dolgozna, szóval jóval a külföldi tömeg fölött áll rangban, az nem egy söpredék proli, akinek robotolnia kell.
A régi muszlimokkal is voltak kisebb, nagyobb gondok, de akkor még nem volt ez a szemlélet, mint most, így hamar rendbe tették és rendre lettek tanítva.
Az igaz viszont, hogy azoknak eleve más volt a hozzáállásuk, amint írtam dolgozni mentek oda, akárcsak mi, legfeljebb morogtak ezért, azért, de olyan volt a helyzet, hogy többre amúgy sem juthattak volna, szóval igen, akár ezért, akár azért, velük nem, vagy sokkal kevesebb probléma van.
Meg nem arabok, négerek, hanem törökök, azok amúgy is sok tekintetben mások.
Általában a németek tényleg főleg szellemi munkát végeznek, de jellemzően van néhány terület, ahol a németek a fizikai munkások is, például erőműben, ahová külföldit be sem engednek.
Kevés ilyen hely van.
A volt NDK területén nem tudom mi az ábra, arra nem jártam.
Hollandiában voltam pár hónapot nagyjából nyolc évvel ezelőtt. Eindhovenben dolgoztam, de egy fia arabot sem láttam. Amszterdamba, meg Rotterdamba bekukkantottam persze hétvégén, ott meg mindenféle ember volt, teljesen vegyes városok. Messze is volt meg nekem jobb volt a német meló.
Franciaországban meg tudtommal a volt gyarmataikról költöztek be sokan, algériaiak, vagy francia Afrikából, de azok is meg voltak nevelve.
Lényegében az a gond, hogy egyszerre sokat özönlöttek be, ezért nagy a szájuk, meg ingyen kapnak mindent, amit aligha fognak életük végéig kapni, akkor lesz csak igazi zűr, ha dolgozniuk kell majd. Nem is hálásak, mert szerintük Allahtól kapják a jólétet.
Most a menekülteket elkényeztetik, mert a régi muszlimok feleannyi pénzért mindenféle mocskos munkákat végeznek, meg nem is kapnak semmit ingyen, sem lakást, sem ruhát, sem ingyen utazást, még nyelvtanfolyamot sem, így még azok is irigyek rájuk, de ha a már elkényeztetett jövevényeknek is ez jut majd, egy idő után szerintem mindenképpen, akkor az nem fog sokaknak tetszeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!