Svédországban mennyivel jobb az élet, mint itthon?
Az már biztos, hogy nincs ilyen rohadt meleg.
Svédország +1 pont
Nekem mamám volt odakint Svédországban, ő mesélte hogy az emberek egészségesebben esznek, sok halat esznek, és tovább élnek az emberek mint itthon... és a gyerekek nem 8ra mennek suliba hanem 9re. És ott tényleg nincs meleg:D
ennyit tudok kb.
15/L
Jó klíma, nincs ilyen szar dögmeleg, mint itthon általában.
Tökéletes életük volt: jólét egyszerűen semmi olyan bajuk nem volt amiért aggódhatnának. de tönkretették. Egész városrészeket töltenek meg a niggerek/arabok. Teleszemetelik a várost (pedig amúgy gyönyörű rend lenne és a fehérek gyűjtik a szemetet), zajongnak, hangoskodnak, lövöldöznek. Én kint voltam láttam a saját szememmel meg mesélték is, akik kint éltek. Pont volt a sarkon egy lövöldözés a kisboltnál pár nappal előtte, hogy megérkeztünk.
Egyszerűen szörnyű, hogy tönkretették azt a csodálatos országot, bár egész Európában ez megy.
Svédország klasszikus példája a liberalizmusnak és a multikultinak.
Mostanra a sok bevándorló miatt elég sokszínű lett, amiből rendesen profitálnak is úgy gazdasági, mint kulturális téren.
Néhány nagyváros rosszabb részeit nem számítva a közbiztonság különösen jónak mondható.
Az emberek udvariasak az utakon, nagyon kevés a baleset.
Sokan járnak bringával, különösen a déli részeken + Stockholmban főleg nyáron.
Az adók viszonylag magasak és be is fizetik őket rendesen. Nem divat az adócsalás.
Egy alap fizetés 10-12.000SKR ebből szűkösen, de ki lehet jönni. 18-20.000 körül, pedig már jó az élet. ;-)
Mindenki beszél a svéden kívül angolul, sokan franciául, németül.
Jó minőségű élelmiszereket lehet kapni, rengeteg a hal és a rák.
A gázfűtés nem jellemző, vagy központi fűtés van, vagy árammal+fával fűtenek.
Nem használnak függönyöket és éjjel is égetnek egy két lámpát az ablakban.
kb ennyi amit elsőre érdemes tudni...
jó klíma??? abban az országban szerintem sosincs 35 fok....
a hideget leszámítva szerintem sokkal, de én a hideg miatt már nem mennék..
Ha egy idős néni megáll a zebra előtt a hazai autós a gázra, a svéd pedig a fékre lép.
Kis dolognak tűnek, de benne van a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!