Melyik a legélhetőbb osztrák nagyváros?
Világszinten ugyebár Bécs, viszont csak a világszinten is nagy, leginkább 1 millió lakos feletti városokat vizsgálták.
Ausztriában viszont a fővároson kívül még 5 nagyváros van: Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck és Klagenfurt.
Mit gondoltok, ezek közül is Bécs kerülne ki nyertesen? Azt olvastam, hogy Bécsben pl. a legmagasabb a munkanélküliség az országon belül, a munkaerőpiac nagyon feszített és telített, ez pedig mindenképpen ront az élhetőség fogalmán.
Emellett az élhetőséget tekintve fontos a közbiztonság, a közlekedés, a rekreációs/kulturális lehetőségek száma/minősége többek között.
Salzburg nagyon kellemes városka, nekem azt tetszik legjobban de a többi is abszolút élhető.
Bécs már kicsit nagy nekem, de szép és kellemes, civilizált nagyváros, ha lehet ilyet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!