Mely országokban van diktatúra?
Látom a fideszesek verik a nyálukat, egyik mellébeszél, másik trollkodik, amint valaki meg meri említeni, hogy Magyarország nem éppen demokratikusan működik, nagyon betalál a téma. Amúgy Takács senki nem mondta hogy Magyarország diktatúra, te láttad egyből bele.
A kérdésre válaszolva még pár, eddig nem említett ország, ahol diktatúra van (mármint tényleg kemény diktatúra, nem autokrácia, mint pl. Magyarországon): Zimbabwe, Kuba, Üzbegisztán, Mianmar. A diktatórikus országok nagy többsége Afrikában található.
"Ahogyan észrevettem, már Trump-on is látszódnak a diktátori hajlamok"
Amerika mindíg is ilyen volt. De végtére is egy szuperhatalomnak nem lenne szerencsés puhán bánni mindenkivel
"
Látom a fideszesek verik a nyálukat, egyik mellébeszél, másik trollkodik, amint valaki meg meri említeni, hogy Magyarország nem éppen demokratikusan működik, nagyon betalál a téma. "
igen, a csuti volt az aki lovasrohammal rendezte le a tüntetést...
"demokraták"
Takács!
Nem szerepem, hogy neked fogalmakat magyarázzak el. De mégis megemlítem, olyan politikai fogalom, mint a diktatúra, nagyon sok tulajdonsággal rendelkezik. Közülük számos olyan, mivel például a demokrácia is, és sok olyan, amivel meg más rendszerek. Ezért elsőrendű feladat a tévelygések és félreértelmezések elkerülése érdekében, hogy meghatározzuk, mi az adott rendszer szükséges és elégséges feltétele. Ami őt meghatározza és másoktól elkülöníti.
Diktatúrában nincs választás. Demokráciában van egyensúly az állami szerepvállalások között. Mivel Orbán rendszerében van választás, nem diktatúra (a szó eredeti jelentésében). Mivel Orbán rendszerében az említett egyensúly már nyomokban is alig látszik, ezért az nem demokrácia. Egy rendszer (nemcsak politikai, használják ezt például az autóknál is) akkor hibrid, ha két (több) rendszer meghatározó elemeit tartalmazza.
Amikor fogalmakat használunk, nem árt, ha pontosan tesszük, különben félreértik. A szándékosan félreértelmezőkről itt nem beszélek, ők könnyen felismerhetők arról, hogy a témát kizárólag gyalázkodásra használják. Annyi telik tőlük.
Már csak azt nem értem, miért nekem magyarázod el a fogalmat, aki éppen azt írta le, hogy a fogalmak már megvannak és azt kell eldönteni, hogy az a valami abba belefér-e vagy sem, és nem azoknak akik nem értik vagy másképpen akarják értelmezni?
Az, hogy szerinted egy jelző ráillik-e az adott országra, ami szerint beletartozik abba a fogalomba - szerintem meg esetleg nem, az egy más vita.
De miért velem vitázol azon, hogy mi maga a fogalom - mikor nem én akartam másképpen csinálni??? Mert nekem látszik a nevem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!