A Migránsok mikor fognak integrálódni az európai társadalomba? Ez alatt pl. emberi viselkedést kevesebb vandalizmust, alapszintű inteligenciát értek.
Többségük már rég integrálódott, nyilván, aki tavaly érkezett, az csak most kezd integrálódni. A legveszélyesebbek azok a sokadik generációs fiatalok, akik valamilyen sikertelenség-érzet miatt újra radikalizálódnak (míg náunk pl. drogos lesz egy rossz társaságba került fiatal, náluk sokszor radikális imámok hatása alá kerülhetnek).
De azért 99%-ban integrálódnak, csak a hírek az 1%-ról szólnak, amelyik xarul viselkedik, vagy a 0,001%-ról, amelyik egyenesen bűncselekményt követ el.
Ugyanilyen erővel persze ki lehetne ragadni a legsikeresebben integrálódott 1%-ot is, és azt mutogatni a tévében, de hát ez már politika...
London főpolgármestere például egész jól integrálódott, de nálunk pl. a kormánypárti propagandában tilos a pozitív példákat megmutatniuk.
Nekem egy ismerősöm az M1-nél dolgozik. Kérdeztem, nem ciki, hogy nem mutatják, ha pl. migráns nyer egy versenyen, s mondta, hogy ez nekik ki van adva ukázba: migránst csak negatív színben szabad feltüntetni.
Hát ez van nálunk... :-( Persze van ahol az ellenkezője a divat, akkora a PC, hogy a migránsokról rosszat nem szabad írni, ha el is követ valaki valamit.
Kár, hogy nem próbálják meg az igazságot írni, tévébe adni inkább: ha egy migráns bűnt követ el, akkor azt, ha pedig London főpolgármestere lesz, akkor azt. Egyszerűen objektíven be kellene mutatni a valóságot, aminek része az arab gyerekorvos is, aki magyar vagy német gyerekek százainak menti meg az életét, meg az arab terrorista is, aki meg életeket olt ki. Két véglet, és közte a sok átlagember: a kebabárus, a taxis, a sarki fűszeres, a portás, a kétkezi munkás, a betegápoló - meg persze a munkanélküli is.
A teljes képet kellene mutatni, aztán a néző, olvasó, rádióhallgató döntse el, neki mi a véleménye a nagy-egészről...
31.
Én nem tudom, hol dolgozhat az M1-ben az ismerősöd, de a londoni polgármester mutatták, sőt a nyilatkozatait is. Amiből nem állítanám, hogy integrálódott a BRIT vagy a londoni ANGOL társadalomba.
Ugyanez vonatkozik a belügyminiszterükre is. Nem is csoda.
Ebből úgy látszik, hogy ha játszunk a szavakkal, akkor majd akkor fognak beintegrálódni a migránsok az európai társadalmakba, amikor már azok a szóban forgó európai társadalmak annyira elveszítették eredeti európaiságukat, hogy már ki sem fognak tűnni belőle.
Azaz a társadalmak fognak alá- vagy elé- vagy hozzáintegrálódni a migránsok elvárásaihoz.
33.
Meg azt is ő mondta, hogy meg kell tanulni együtt élni a terrorizmussal....
"Ez alatt pl. emberi viselkedést kevesebb vandalizmust, alapszintű inteligenciát értek."
Magyarországon minden nap történik nemi erőszak, minden hétre jut több emberölés, az átlag intelligenciáról pedig ne is beszéljünk. Akkor a magyar emberek sem tudtak integrálódni?
Úgy látom, itt nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Én magyarul próbálok írni, kérlek, igyekezzetek elsajátítani ezt a szép nyelvet, ha értelmes vitát akartok folytatni.
Én az én koromban már nem állok neki megtanulni a Fidesz-féle orwelli újbeszél nyelvet, ezért ha lehet, maradjunk a magyarnál:
Első lépésnek ajánlanám az INTEGRÁCIÓ és az ASSZIMILÁCIÓ fogalmainak tisztázását úgy a kérdező, mint a hozzászólók egy része számára.
Az integráció és az asszimiláció nem azonos fogalom.
London főpolgármesterére azt állítani, hogy nem integrálódott, egy baromság. Azt persze lehet állítani, hogy nem ASSZIMILÁLÓDOTT tökéletesen (nyelvileg pl. asszimilálódott, de vallásilag, kulturálisan nem asszimilálódott, mivel nem lett anglikán).
Szóval előbb próbáljuk meg az alapvető fogalmakat megérteni és helyesen használni, mielőtt dobálózunk vele!
"Első lépésnek ajánlanám az INTEGRÁCIÓ és az ASSZIMILÁCIÓ fogalmainak tisztázását úgy a kérdező, mint a hozzászólók egy része számára."
Agymosott emberekről lévén szó, úgy gondolom ez túl nagy elvárás részedről.
Az meg, hogy a londoni főpolgármester nyugtatni próbálta a kedélyeket, teljesen normális dolog. Fajra, nemre, nemzetiségre, bőrszínre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül MINDEN FŐPOLGÁRMESTER ugyanezt tette volna az egész világon.
Ez a tipikus "urai vagyunk a helyzetnek" duma, amit le kell nyomni, hogy ne szabaduljon el a pánik, a félelem és a káosz az emberek között.
Tarlós István ugyanezt mondaná egy robbantás után, mint ahogy Demszky Gábor is ugyanezeket mondta, amikor annó autórobbantások voltak Budapesten.
Ez a legtermészetesebb protokoll ilyenkor, amit az illető származásával kapcsolatba hozni szerintem elég nagy butaság...
Ráadásul még igaza is volt: London a méreteihez képest nagyon biztonságos város, noha szinte annyian lakják, mint Magyarországot (8 millió lakos fölötti).
Sokkal biztonságosabb Párizsnál például, de a legtöbb európai nagyvárosnál is.
Sok ismerősöm, barátom él ott, teljesen biztonságban érzik magukat (és én is biztonságban éreztem magamat, amikor náluk jártam látogatóban, pedig "bevándorló környék", ahol laknak).
Amikor ezekről a településekről beszélünk, elfelejtjük, hogy ezek nem is városok, hanem metropoliszok és megalopoliszok, akkora lakossággal, mint egész Magyarország.
A tény, hogy egy ilyen városban nem annyi bűncselekmény történik, mint egész Magyarországon, hanem tízedannyi, már jó közbiztonságot jelent.
Mikor országnyi ember él egy városban (két Szlovákia lakossága, vagy négy Szlovéniáé, ha tetszik), akkor ott bizony mást jelent a közrend fenntartása. Szerintem Londonban ez aapvetően jól sikerül, méghozzá úgy, hogy a rendőrök lőfegyvert sem hordhatnak maguknál!
Hogy nyolc millió emberből tízévente akad néhány, aki meghülyül, akár vallási, akár egyéb okokból, az sajnos természetes, Magyarországon is akad, és abból nem kell általánosítani.
A betyársereg terrorakciói miatt nem lesz minden magyar terrorista, a cigánygyilkosságok miatt nem lesz minden magyar cigánygyilkos, mint ahogy nem lehet móri mészárosnak sem tekinteni minden magyart, azért mert egyvalaki mészárlást hajtott végre.
Durva, amit egy-egy ilyen nagyváros polgármestere mond a terrortámadások után, de igaz: a nagyvárosok, megalopoliszok életében hozzá kell szokni, hogy léteznek speciális bűnözési formák. Ritkán és kevés embert érintenek, de léteznek. Ez a nagyvárosi lét velejárója.
Ki lehet költözni a békés, gyéren lakott vidéki településekre, ahol nincs és nem is lesz lövöldözés, drogbandák, gettók, terrorcselekmények, sőt, prostitúció vagy hajléktalanság is alig létezik, de az emberek nem akarnak kiköltözni.
Inkább vállalnak napi 5%-kal több veszélyt az életükben a nagyváros kényelméért.
De azzal az illúzióval le kell számolni, hogy öt-tíz-tizenöt vagy akár húsz milliós megalopoliszokban ugyanolyan közrend lehet, mint Baktalórántházán.
Minél nagyobb a népsűrűség valahol, annál veszélyesebb a hely, mert már csak a nagy számok törvénye miatt is nagyobb valószínűséggel akadd 1 millió ember közt egy idióta, mint tízezer ember közt. 10 millió ember közt meg tízszer annyi idióta akad, mint 1 millió ember közt.
Ráadásul a nagy népsűrűség miatt könnyebben tud több áldozatot szedni egyetlen barom is.
Gyimesbükkben, ahol két ház közt is egy kilométert kell megtenni, nyilván nehezebb volna 300 áldozatot szednie egy terroristának (mire átér Mari néni tanyájáról Jancsi bácsihoz, már helikopterről is kilőnék), mint egy sűrűn lakott megalopoliszban, ahol ehhez elég besétálnia egy egyetemre, egy stadionba, egy színházba, egy koncertre vagy egy plázába, és máris százával állnak előtte a potenciális vétlen áldozatok.
Ez ellen csak egy kiút van: ha mind kiköltözünk falura vagy a tanyavilágba - de a világ nem efelé tart. Az emberek szívesebben választják a veszélyes nagyváros kockázatait a kényelmi tényezőkért cserébe, mint egy kényelmetlen és elszigetelt élet hatalmas biztonságát...
" Minden normális ember úgy látja, hogy kulturálódni kellene a magyaroknak."
Aki ezt írta, annak gondolom úgy lenne kulturált a magyar, ha körbepuszilgatna minden magyar minden migránst.
Ettől függ?
Csak szólok, hogy minden olyan vallás, minden olyan ország kulturálatlan, ahol megcsonkítják a csecsemőket (értsd: körülmetélés, ami eléggé gusztustalan és felháborító), úgyhogy te csak ne beszélj itt arról, hogy a magyar kulturálatlan.
Lehet kezdeni a lepontozást. Ugye nem baj, ha nem érdekel...
Hahahahaha vicces vagy kérdező.
Soha nem fognak...
Majd a svédek, angolok, franciák...stb kell hozzájuk integrálódjanak.
Egy olyan vallási csoporttól ezt elvárni, akik a 7. Század óta ugyan ott tartanak, de Irán eredetileg zoroasztrikus államvallását kb 200 év alatt teljesen eltörölték irreálisan utopisztikis gondolat.
A következő meg a működő szocializmis lesz? Vagy, hogy London biztonságos, a szinte mindennapos savas támadásokkal? Ugyan már.
Keress rá arra, hogy >> kalergi terv <<
Sok minden világosabb lesz utána.
Merkel 2010-ben kalergi dijat kapott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!