Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A régi gyarmati országok...

A régi gyarmati országok jelenleg nincsenek jobban kizsákmányolva az IMF és a Világbank által, mint amikor még más, az európai országok gyarmatai voltak?

Figyelt kérdés
Szerintem csak azért kellett "szabaddá tenni" őket és bevezetni náluk a demokráciát, mert így elhomályosítja az elméjüket az a tudat, hogy "na végre, szabadok vagyunk!", miközben egyáltalán nem, mert rekordokat dönt a földrész kizsákmányolása és az embertelen pénzszivattyú, ami őket is csonkítja.
2010. jún. 17. 09:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem kéne rájuk kényszeríteni a nyugati életmódot, hanem engedni, hogy maguk fejlődjenek saját tempójukban és hozzáállásukban.

Magyarországra se kellett volna ilyen erőszakkal behozni a nyugatot, mert csak kizsákmányolnak minket. Bele kell törődnünk, hogy a szovjet évek alatt az ország más úton ment, mint a Nyugat, más lett az emberek élete, mint a Nyugaton, és ezek a törekvések nem fogják visszahozni a Monarchia vagy a Horthy-rendszer szintjét.

2010. jún. 17. 09:37
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Mondjmár nekem egy régi gyarmati országot aholműködő demokrácia van. Lehet,hogy van ilyen, de nekem nem jut eszembe egy se.
2010. jún. 17. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Megsúgom, így megy ez az összes országban. Igen, Magyarországon is. Sőt, még az USA-ban is.
2010. jún. 17. 09:58
 4/14 anonim ***** válasza:
23%

"Mondjmár nekem egy régi gyarmati országot aholműködő demokrácia van. Lehet,hogy van ilyen, de nekem nem jut eszembe egy se."

Köszönd a fehér embernek. Időrendi sorrendben, előbb az európaiaknak, majd az amerikaiaknak és a szovjeteknek. Ők tették tönkre Afrikát, folyamatosan egészen a 90-es évekig. Lásd Etiópia.

2010. jún. 17. 09:58
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
Kényszeríteni ott lehet valamit, ahol van valamilyen szintű önálló igény az adott dolog átvételére, vagy olyan szintű a "birkaszellem", hogy "kényszerítés" nélkül életképtelen lenne az egész terület.
2010. jún. 17. 10:04
 6/14 anonim ***** válasza:
32%
Aki képes összekeverni a gyarmati sorsot, meg azt, hogy kapsz hitelt, és vissza kell fizetned, az menjen haza sumérológiáról szóló könyveket olvasni.
2010. jún. 17. 10:36
 7/14 A kérdező kommentje:

"Aki képes összekeverni a gyarmati sorsot, meg azt, hogy kapsz hitelt, és vissza kell fizetned, az menjen haza sumérológiáról szóló könyveket olvasni."

A hitelezők teljes mértékben tisztában vannak vele, hogy az afrikai országok nem tudják majd visszafizetni a hiteleiket és így függőségben (magyarul szolgaságban) tarthatják őket.

Ha tényleg azt hiszed, hogy az IMF és a Világbank egy jótékonysági szervezet, akkor szerintem te nem itt élsz.

2010. jún. 17. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
Na és azt magyarázd már el, kedves Kérdező, hogy a Nemzetközi Valutaalap milyen módon kényszeríti az afrikai államok vezetését, hogy hitelt vegyenek fel?
2010. jún. 17. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
27%

43

Addig ütik őket, ameddig mozognak. Vagy a vulkáni agymanipulációs technikával.

Kérdező

A hitelfelvétel szabad dolog. Ha akarod felveszed, ha akarod, nem. Nehogy már az legyen a baj, hogy aztán a hitelező visszakéri.

2010. jún. 17. 11:02
 10/14 A kérdező kommentje:
Olyan vezetőket segítenek hatalomra, akik felveszik a hitelt az egész ország nevében. Vagy nektek ez ennyire bonyolult?
2010. jún. 17. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!