Az első világháborúnál mit rontottak el a németek?
"szóval 1916 ban nyertek csak nem alázták meg az antatot akik pedig cserébe amerikával megverték a németeke aminek a legnagyobb vesztese antant"
Ha én nyerésre állok és elutasítják a békét akkor megsemmisítem őket.
Az USA hadba lépésekor 100 ezer fős szárazföldi haderővel rendelkezett. Első csapatok június 25-én érkezteg meg, de harci tevékenységet októberig nem folytattak. Szóval mi is gátolta meg a németeket, hogy megnyerják a háborút 1917-ben, ha tényleg nyerésre álltak?
"Nem a második világháborúról beszélünk. :D"
Azért, mert nevetsz rajta ez valóban így van. A németek nem számoltak, hogy az oroszok a korábbi fejlesztések miatt gyorsan tudnak mozgósítani, három héten belül támadást indítani és visszavonulásra kényszeríteni a németeket. Emiatt katonákat csoportosítottak a nyugati frontról. Ezzel párhuzamosan Belgium elfoglalása is lassabban ment a tervezetnél majd az előre nyomuló német hadseregekek elszakadtak egymástól, nagy területet hagytak őrizetlenül, ahova benyomulhatott a francia erősítés.
"Nem a második világháborúról beszélünk. :D"
nem figyeltem :'(
1. világháborúban híre nem volt még az atombombának.
Eleve már ahogy belementek a világháborúba, az hatalmas hiba volt. Konkrétan az a konfrontatív politika a világ újrafelosztásáért, amely eltántorított egy korábbi szövetségest (Oroszország) és ellenséggé tett egy külön utas birodalmat (Nagy Britannia) és hozzájárult Németország elszigetelődéséhez.
Ezen túl:
-A belga semlegesség megsértése (ezzel hatalmas lökést adtak az angol háborúpárti mozgalomnak ) hiszen Anglia a belga semlegesség egyik szerződéses védnöke volt, kötelezettségekkel.
-A kétfrontos háború, amely az előbbinek köszönhető. Ha Angliát nem rángatják bele a háborúba, akkor a franciákkal simán bírtak volna egy rövid frontszakaszon addig, amíg a német hadsereg legyőzi az oroszokat keleten, utána neki lehetett volna kezdeniük a francia hadjáratnak.
-A korlátlan tengeralattjáró háború második kihirdetése és ezzel az USA beavatkozásának kiprovokálása.
-Az 1916/17 esztendők békeközvetítéseinek elutasítása (le kellett volna mondaniuk a kelet-francia és belga területekről).
-Oroszország összeomlása utáni keleti impériumépítő hadjárat a gyors nyugati átcsoportosítás helyett
-az 1918-as esztendő nyarán elpazarolt hatalmas mennyiségű hadi és emberanyag feláldozása a "kivárásos", védekező stratégia helyett.
-A háború végét jelentő fegyverszüneti kérelem pánikszerű felajánlása és az ország gyors összeomlását eredményező hatalomátadás a szoc.demeknek.
Mivel ezeket az "főbűnöket" sorozatban elkövette a Német Császárság katonai vezetése, az történt, amit ma már ismerünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!