Mit szóltok a szlovák választások eredményéhez? Szerintetek ebből lehet jobboldali koalíció Ficóék leváltására? És ha igen, az nekünk mennyire lesz jó?
SMER-SD --- 34,80 % --- 62 mandátum
SDKÚ-DS --- 15,39 % --- 28 mandátum
SaS --------- 12,13 % --- 22 mandátum
KDH ---------- 8,52 % --- 15 mandátum
Most-Híd ---- 8,12 % --- 14 mandátum
SNS ---------- 5,08 % --- 9 mandátum
Elsősorban a magyar és a szlovák állam kapcsolataira értem. Vagyishogy a magyar állam mennyit profitálhat ebből a helyzetből.
De persze az is érdekel, hogy a felvidéki magyarok hogy járnak vele.
Amúgy okés, hogy egy 4 pártból álló koalíció eléggé instabil, de ha Ficóék kormányt akarnak alakítani, nekik is legalább két párttal koalícióra kell lépniük. Még ha az SDKÚ-t meg is nyerik, akkor is nagyon kicsi a többségük, úgyhogy nem árt egy harmadik tag is, az meg már megint majdnem ugyanaz a helyzet
Hogy Ficoék kormányt alakíthassanak elég nekik a KDH. Nem kell más. Remélem nem történik meg.
Ami a 4-es koalíciót illeti lényegében már voltak együtt, ismerik egymást, biztos megtudnak majd egyezni. Szerencsére egyik párt sem túl szélsőséges.
Azt, hogy nem került be az MKP nem igazán bánom. Most az országnak nem nacionalista kérdésekkel kell foglalkoznia, lesz dolguk anélkül is bőven, hogy rendbe rakják az országot Ficoék után.
Az MKP-t is csak akkor szerettem amikor Bugár egyesítette őket. Soha nem értettem egyet Csáky és Duray politikájával. Amint látni, sokan mások is így gondolkoznak. A Híd is ezért vált ki tőlük, ebben az országban akarnak normálisan élni, tehát kicsi az esély, hogy visszamennének.
Hogy Magyarországnak mire lesz jó a jobboldali koalíció?Talán arra, hogy diplomatikusabban fognak válaszolni a Fidesz politikájára, nem pedig paraszt módon ahogy pl.Slota tette. Ez nem azt jelenti, hogy egyet fognak velük érteni, de nem lehet majd mindenből "szenzációt" csinálni.
Egy szlovákiai magyar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!