Milyen előnyei, illetve hátányai lennének, ha létrejönne az Európai Egyesült Államok?
Azért az első ponttal vitatkoznék: ott vannak például a bajorok, egy eléggé erős kulturával rendelkeznek a mai napig úgy, hogy több, mint 100 éve egy Németország nevű szövetségi köztársaság tagjai.
Így szerintem egy kultúra nem addig tart, amíg önálló ország tartozik hozzá.
"Nem is országra értettem, hanem nemzetre, népre."
Az elözö is erre gondolt a bajorok esetében!
"vagy szuverenitásunkat feladva, eltörölnék a magyar nemzetet?"
Ilyen szövegek olvasása után gondolok mindig arra, hogy a magyar emberek agyilag teljesen menthetetlenek.
Lehet, hogy nem is lenne baj, ha eltörlődne ez a kultúra és mondjuk osztrák lenne helyette. Ismerek Magyarországon élő, német nemzetiségi családokat és sokkal normálisabb emberek, mint a proli magyarok.
"eltörölnék a magyar nemzetet"
Itt lenne az ideje.
Lehetne nagyon előnyös is, de nagyon rossz is. Minden attól függ, hogy melyik ország lenne az irányadó. Pl. ha a németek diktálnának, akkor egész jó, ha az olaszok, akkor nagyon pocsék.
Ismeritek a viccet? A mennyország az, ahol a szakács olasz, a rendőr angol, a mérnök német, a szerető francia és az egészet a svájciak irányítják.
A pokol az, ahol a szakács angol, a rendőr német, a mérnök francia, a szerető svájci és az egészet az olaszok irányítják.
Amúgy meg... magyar nemzet? Van olyan ma? Szerintem nem lenne kár érte, ha fel kellene adni.
A múltunkra büszkék lehetünk, a jelenünkre nagyon nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!