Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi történne Németországgal,...

Mi történne Németországgal, ha hirtelen még az éven minden bevándorló hazamenne?

Figyelt kérdés
Beleértve mindenkit, a magyartól a beszökött migránsig.
2017. dec. 15. 09:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
bedőlne az ország...én a főnökömet kérdeztem meg, mi történne a külföldiek nélkül. Nemes egyszerűséggel azt mondta: "meghalna az ország" :D
2017. dec. 15. 10:06
 2/20 anonim ***** válasza:
40%

" Megszűnne a bűnözés."

ja, mert a németek közül mindenki szent és rózsaillatút ereszt :D

2017. dec. 15. 10:06
 3/20 anonim ***** válasza:
58%
Óriási munkaerőhiány alakulna ki meg gazdaságilag is alaposan visszaesnének.
2017. dec. 15. 10:14
 4/20 anonim ***** válasza:
64%
Azért van egy kis különbség a magyar, vagy más k.európai közt, aki dolgozni ment, meg a "beszökött" arab közt, aki a segélyért ment.
2017. dec. 15. 10:20
 5/20 anonim ***** válasza:
94%
Én lehúztam pár hónapot a rastatti mercigyárban, hát ott volt román, lengyel, magyar, meg még ki tudja honnan, német csak a műszakvezetők... több száz emberből jó, ha volt pár német munkás. Ahol most vagyok gyár, egy csomagoló üzem, itt összvissz 5 német van köztünk a 180-ból. (Na meg persze a főnökök java, de az se mind). Mellettünk vagy egy húsüzem, ott is szinte csak külföldi dolgozik. Nem tudom Németország más részein hogy van, de állítom, hogyha nem lennének a külföldiek, itt termelés nem lenne az 100%....
2017. dec. 15. 10:26
 6/20 anonim ***** válasza:
13%
Erösen csökkenne a németek közt a munkanélküliség, mert most a legtöbben azért nem kapnak munkát, mert a bevándorlók (és nagyrészt a kelet-európaiak: magyar, lengyel, cseh, bolgár, román, szerb, stb) sokkal olcsóbbért dolgozik és a cégeknek így több a nyeresége. (Ennyiért egy német nem dolgozhat, mert nem tud belöle megélni, kevesebb, mint a munkanélküli segély)
2017. dec. 15. 10:31
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Lehúzhatnák a rolót...

A mi software fejlesztő teamünk így néz ki:

3 kínai, 4 indaiai, 2 egyiptomi, 2 pakisztáni, 2 magyar, 3 francia, 1 holland, 1 lengyel, 4 német...

Nem minden cég ennyire színes, de nem ritka az ilyen...

2017. dec. 15. 10:32
 8/20 anonim ***** válasza:
79%

Időpont ma 10:31

És ha lejár a munkanélküli segély Jürgen mit fog csinálni? Az se jár örökké. Amúgy meg, ha teszem azt bruttó 3000 euróval is nézem (tegyük fel annyit keresett), a munkanélküli kijön neki kb bruttó 1800-ra (60%). Ez nettóban 3-as adóosztállyal ~1400 euro, 1-es adóosztállyal ~1250 euro. Jürgen mehet dolgozni. Ennyiből nem fog fenntartani egy új Audit, Bmw-t, vagy Mercedest...

2017. dec. 15. 10:38
 9/20 anonim ***** válasza:
51%
Ezt most arra írom, hogy azt írod csökkenne a munkanélküliség, mert aki most nem dolgozik a németek közt, az se feltétlen jár jól.
2017. dec. 15. 10:41
 10/20 anonim ***** válasza:
4%

Nem tudom hogy van Németben, de pl Ausztriában kollektiv vertrag van szakmánként, azaz annyit kell fizetni mindenkinek. Az mindegy hogy német, lengyel vagy kínai.

Ha minden külföldi lelépne akkor összeomlana az ország.

2017. dec. 15. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!