Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Van olyan ország, ahol be...

Van olyan ország, ahol be vannak tiltva a bankok?

Figyelt kérdés
2017. nov. 9. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
Nem tudom, csak feltetelezem, hogy muzulman orszagokban nincsenek bankok. Hiszen az iszlam szerint tilos a kamat.
2017. nov. 9. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincsen.

# 1 ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.

[link]

[link]

2017. nov. 9. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:

A Wikipedia szerint 8 ország van egyáltalán, ahol nincs jegybank (pl. Marshall-szigetek meg hasonló mini országok). De ezekben is van bank természetesen.

Na most van olyan például hogy Független Máltai Lovagrend, ami magát saját államnak tekinti, képviselteti magát az ENSz-ben, de nincs területe. Nekik valóban nincs bankjuk (habár Máltának a jegybankja nekik is bocsátott már ki pénzt), de mindenesetre betiltva sincs a bank, csak érted...

2017. nov. 9. 21:51
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

A mai modern világgazdaságban bankok nélkül maxmimum kőkori szinten lehetne működni egy országban.

Tetszik, nem tetszik, jó vagy nem jó, de ez van.

2017. nov. 9. 23:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Bhutánról el tudom képzelni, de nem tudom.
2017. nov. 10. 06:16
 6/8 anonim ***** válasza:

1 vagyok.

Kosz a linkeket az iszlam bankrol. De most nekem lenne egy kerdesem:

Tetelezzuk fel, hogy felveszek kolcsont egy iszlam banktol, mert pld szamitogep javito muhelyt akarok nyitni, ahol en fogok dolgozni. De a valalkozas - mondjuk az en lustasagom miatt - megbukik. Akkor en az iszlam banknak egy fillerrel sem fogok tartozni? Hisz a vallalkozas megbukott!

2017. nov. 10. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Vatikán, Észak-Korea
2017. nov. 10. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ami nincs, azt nem lehet betiltani, szankcionálni. Hirtelen ezt találtam É-Khoz, remélem elég bizonyíték.

[link]

A Vatikán jegybankja például a Vallási Művek Intézete.

Pár szó a milliárdos vatikáni bankról: [link]

2017. nov. 10. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!