Véletlenül sem sértésnek vagy provokációnak szántam a kérdést, csupán a hétvége amolyan vicces lezárásának. Valamint kíváncsi vagyok, hogy az ehhez hasonló események befolyásolják-e a demokráciáról alkotott - sokszor idealista - elképzelésünket, vagy éppen megerősítik azt.
Viccpárt. Egyik párt sem vette őket komolyan. Nem volt tavalyi választáson ugrásszerű eredményük, mint a Jobbiknak. A Jobbik ellen óriási lejáratókampányba kezdett a fősodratú média, az embernek, ha nem nézett utána magától, esélye sem volt jót hallani a Jobbik felől. Ennek tekintetében kimagaslóan szép eredmény a 17 százalék. Az, hogy az izlandi viccpártnak 34%-ot sikerült elérnie, részben annak is köszönhető, hogy a média nem tüntette fel őket rossz színben, mert úgy vélték, hogy erre egyszerűen nincs szükség. Aztán most koppantak.
2010. máj. 30. 20:51
2/12 anonim válasza:
Szerintem intézményi szempontból és nagyon elvi szinten valamelyest erősíti a demokráciát, viszont valahol elég nagy görbe tükröt is állít az ottani pártok elé. Ha ez volt a szavazók célja, arra jó, csak nem szabad elfelejteni, hogy a demokráciák nagy részében bizony a megválasztottak utána elég jelentős ügyekben döntenek. Jó vicc, meg tényleg jó görbe tükör, csak kérdés, hogy képes-e megfelelő politikai szerepet vállalni ez a párt.
2010. máj. 30. 20:53
3/12 anonim válasza:
"A Jobbik ellen óriási lejáratókampányba kezdett a fősodratú média"
az izlandi viccpárt nem akarta földig rombolni a fősodrású média székházait...
2010. máj. 30. 20:58
4/12 anonim válasza:
Jobbik sem akarja, azt nem gondolták komolyan. látom tájékozott vagy te is, menj vissza RTLt nézni
2010. máj. 30. 21:00
5/12 anonim válasza:
"Jobbik sem akarja, azt nem gondolták komolyan."
akkor miért mondta Vona véres szemekkel ordibálva?
2010. máj. 30. 21:01
6/12 anonim válasza:
xd
Hát ez nagyon lol
2010. máj. 30. 21:05
7/12 anonim válasza:
Gondolom ez az izlandi párt azért nem hozott létre egy Izlandi Gárdát, és nem hangoztatta egyfolytában, hogy ők az igazi izlandiak mindenki más meg eszkimó.....
2010. máj. 30. 21:09
8/12 anonim válasza:
"akkor miért mondta Vona véres szemekkel ordibálva?"
nah mutasd nekem azokat a véres szemeket.
nekem az ugrik be ahol vona majd elröhögi magát amikor ezt mondja. jah és a közönség is.
de neked beszélhet az ember, belőled csak a gyűlölet beszél:) szar életed lehet 44-eske:)
2010. máj. 30. 21:10
9/12 anonim válasza:
" Gondolom ez az izlandi párt azért nem hozott létre egy Izlandi Gárdát, és nem hangoztatta egyfolytában, hogy ők az igazi izlandiak mindenki más meg eszkimó....."
EZ HATALMAS!!!:D
2010. máj. 30. 21:17
10/12 anonim válasza:
" Gondolom ez az izlandi párt azért nem hozott létre egy Izlandi Gárdát, és nem hangoztatta egyfolytában, hogy ők az igazi izlandiak mindenki más meg eszkimó....."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!