A muzulmán ünnepeket hivatalos állami ünnepekké kell emelni. Egyetértesz ezzel?
A német belügyminiszter szerint Németországban hivatalos állami ünnepekké kell emelni a muzulmán ünnepeket:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=LMZ77RXJ8zY
"A német belügyminiszter szerint el lehet gondolkodni a dolgon, nem azt mondta, hogy "kell". Legyünk már korrektek."
Oké, de akkor ne is álljunk meg itt. Szerintem a Sharia-törvénykezésen is el lehetne gondolkodni. A muszlimoknak joguk van hozzá! Komolyra fordítva a szót, egyáltalán hol a vége ennek? Ha minden jogot megadunk amit csak lehet, akkor mi lesz?
"Szerintem a Sharia-törvénykezésen is el lehetne gondolkodni."
Igen, el lehet. Ajánlatos is mindenen gondolkodni. Valószínűleg két perc intenzív gondolkodás után meg lenne az eredmény, hogy nem kell Sharia, és kész. Egy munkaszüneti nap bevezetése azért kevésbé egyértelmű kérdés.
Szerintem ez még korai lenne, a lakosság 2/3-a ellenzi a tervet. Egyelőre még vitatott az is, hogy az iszlám kultúra Németország része-e. Nagyon sok német még csak befogadott, kisebbségi migránsnak tekinti a muszlimokat és azt várná, hogy ők alkalmazkodjanak a befogadó országhoz, a domináns kultúrához.
Viszont 2060 környékére, egy évszázados jelenlét után már a törökök, muszlimok is őshonos kisebbséggé válnak Németországban, a muszlimok aránya eléri a népesség 20-25-át, a keresztényeké 50% alá csökken, így akkor indokolt lesz, hogy egy multikulurális, demokratikus Németországban a keresztény ünnepek mellett az iszlám ünnepek is hivatalos állami munkaszüneti napokká váljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!