Németországban hatalomra juthat-e valami újnáci párt?
szerintem előbb-utóbb igen, ha megint érdeke lesz a háttérhatalomnak
én úgy 20 éven belülre várom, nagyjából a 100 éves évfordulók környékén
egyelőre a weimar-i állapotoknál járunk hosszabb ideig elnyújtva, és gazdagabb életszínvonalon
Újnáci nem. Legalábbis nem az antiszemitás formában. Kétszer ugyan azt a csalit nem venné be a német nép, ami után már jó 70 éve mindenki állandósított szégyenérzetre utasítja őket.
Viszont erősen jobboldali kifejezetten iszlám ellenes, vagy white power típusú pártot el tudok képzelni.
Én inkább a szélsőbaltól tartok, ezek az eszmék nagyon terjednek a fiatalok körében (lásd antifa, vagy az "sjw" mozgalmak) kb besorolhatatlan, de a kommunizmushoz közel álló életképtelen, de radikális eszmék, és ezeket nem démonizálja úgy a média, mint a szélsőjobbos eszméket.
De persze ez még évtizedek kérdése.
Nem. A náculást meghagyják szépen az ukránoknak, magyaroknak, ruszkiknak, lengyeleknek és általában a kelet-európai népeknek. Azok készségesen megteszik helyettük.
Minek alacsonyodjanak le mégegyszer a németek, ha nem muszáj nekik? Jó pénzért megteszi helyettük más. A kelet-európai értelmiség.
Olyan ez, mint a vadkapitalizmus. Dickens, Hugo, Balzac, világa: a Párizsi Kommün után emberségesebb hangvételre tértek át, a mocskot pedig lazán kiszervezték a gyarmatokra. A bennszülött értelmiség szíves-örömest átvette a helytartóságot. -> neokolonializmus.
A német se hülyébb, mint a francia, vagy az angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!