Valaki segítene megállapítani ennek a jogalapját, vagy gyakorlati kivitelezését?
Figyelt kérdés
"Az elsősorban az orosz energetikai szektort érintő szankciók európai - német, francia, osztrák, holland - vállalatokat is érintenek, ugyanis pénzbüntetést kell majd fizetniük azoknak a cégeknek, amelyek orosz energetikai beruházásokban vesznek részt, például az Északi Áramlat 2 nevű gázvezeték megépítésében."
Ez feltételezem, hogy olyan cégekre vonatkozik csak, amik pl az USA-ban is folytatnak tevékenységet.
2017. aug. 15. 22:03
1/2 anonim válasza:
Mindig és mindenütt a jogalap az emberi méltóság és hatalom. Mivel Trump az elsőnek híján, a másodiknak bővében van, így egy ilyen szabály nem gond. A végrehajtás alapja ugyancsak a hatalom. Például valakinek fontos, hogy velem együttműködjön, nekem viszont kevésbé (el vagyok nélküle). Ekkor, ha azt mondom, ne tedd, mert akkor nem működöm együtt, elegendő. Neki fájna, nekem kevésbé. Minden szankciónak ez a lényege. Még a börtönbüntetésnek is.
2/2 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ez a pénzbüntetés ez csak "megfélemlítés"?
2017. aug. 16. 12:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!