Vajon mi lesz a vége a Katar-i válságnak? Mit akarnak elérni?
Kedves kérdező!
Lehet támogatnak(de szerintem a többi országból is kapnak pénzt, pl: Szaúd-Arábiából biztos vagyok benne), de nem ez az oka a blokádnak. Sokkal valószínűbb, hogy azt nem nézik jó szemmel, hogy Katar jóban van Iránnal! S a síta Irán örök ellensége a szunnita Szaúd-Arábiának(és szövetségeseinek)! Szerintem csak erről szól az egész!
Akár fegyveres konfliktust sem tartok szenély szerint kizártnak tekintve, hogy Erdoğan csapatokat küldött Katar védelmére.
"Katart elszigetelte Bahrein, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom, mert Katar szélsőséges iszlamista személyeket, szervezeteket és terrorcsoportokat támogat."
Ez az USA által kiadott hivatalos magyarázat ami vicc kategória :) Katar nem akart fegyvert vásárolni az USA-tól, erre jöttek a szankciók. Aztán mégis vettek, de biztos van még más a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!