Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kanadai állampolgárok...

A kanadai állampolgárok szabadon mehetnek, vízum nélkül az USA-ba bármennyi időre? És fordítva is?

Figyelt kérdés

Csak mert sok kanadai úgy beszél arról h átugrik Floridába, mintha ugyanaz az ország lenne.

A két ország között szabad a mozgás?

2017. júl. 12. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Relatìv szabad a mozgàs, igen. A nem büntetett előèletű kanadaiak ès amerikaiak igènyelhetnek ùn. Nexus kàrtyàt, mellyel akàr napi rendszeressèggel utazhatnak a màsik orszàgba!(nem dolgozni!!!arra nekik is engedēly kell.)
2017. júl. 12. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Elméletileg igen. De ha valaki találkozik egy bolond határőr hivatalnokkal, akkor baj van.

Még született kanadai fehér emberrel is szarakodhatnak, ha pl. meghallja a francia akcentust egy elvakult angolpárti.

Meg aztán nem szabad mindent elhinni, amit a nagy szabadságban tobzódó magyarok mondanak.

2017. júl. 13. 01:28
 3/5 A kérdező kommentje:

de én ezt pont kanadai állampolgár kapcsán látom, hogy jóformán többet tartózkodik az USA-ban, mint otthon, és nem értettem a dolgot, hogy akkor ehhez valami speckó engedély/vízum kell, vagy nekik ez automatikusan megy ... megkérdezni sajnos nem tudom tőle, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak gondol egyet és leugrik 3 hónapra Floridába vagy LA-be, akárhova ...

De akkor ezek szerint ez abszolút szerencse kérdése, hogy vkinek feltűnik-e vagy sem? Meg határ?? Hát én ahányszor látok valami hasonló témát, az elméleti határon még a távolsági busz is csak úgy simán átmegy és a kutya nem foglalkozik vele. Szóval nekem olyan feelingem van, mintha egy Európai Unió-szerű jelenség lenne ez köztük, de hát ha mégse, akkor nem értem a dolgot ...

2017. júl. 13. 06:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Te is akármikor kiugorhatsz Floridába mindenféle kellemetlenség nélkül. Csak nyilván innen nincs olyan közel, és finoman szólva is több pénzzel gazdálkodik egy átlag kanadai, mint egy magyar. Az meg nem igaz, hogy nincs határellenőrzés a Kanadai-Usa határon. Nincs háromméteres kerítés a zöldhatáron, de az átkelőknél mindenütt ki van építve a határállomás és ellenőrzik az átkelőket.
2017. júl. 13. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Van hararorseg es ellenorzik a ki/be lepoket.

Pld:

https://www.youtube.com/watch?v=-I0WsrhGRrM

2017. júl. 16. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!