A kanadai állampolgárok szabadon mehetnek, vízum nélkül az USA-ba bármennyi időre? És fordítva is?
Csak mert sok kanadai úgy beszél arról h átugrik Floridába, mintha ugyanaz az ország lenne.
A két ország között szabad a mozgás?
Elméletileg igen. De ha valaki találkozik egy bolond határőr hivatalnokkal, akkor baj van.
Még született kanadai fehér emberrel is szarakodhatnak, ha pl. meghallja a francia akcentust egy elvakult angolpárti.
Meg aztán nem szabad mindent elhinni, amit a nagy szabadságban tobzódó magyarok mondanak.
de én ezt pont kanadai állampolgár kapcsán látom, hogy jóformán többet tartózkodik az USA-ban, mint otthon, és nem értettem a dolgot, hogy akkor ehhez valami speckó engedély/vízum kell, vagy nekik ez automatikusan megy ... megkérdezni sajnos nem tudom tőle, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak gondol egyet és leugrik 3 hónapra Floridába vagy LA-be, akárhova ...
De akkor ezek szerint ez abszolút szerencse kérdése, hogy vkinek feltűnik-e vagy sem? Meg határ?? Hát én ahányszor látok valami hasonló témát, az elméleti határon még a távolsági busz is csak úgy simán átmegy és a kutya nem foglalkozik vele. Szóval nekem olyan feelingem van, mintha egy Európai Unió-szerű jelenség lenne ez köztük, de hát ha mégse, akkor nem értem a dolgot ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!