A brit kilépés (Brexit) hatására Skócia önálló lesz valamikor?
# 2/3 Időpont 06-19 16:14
Nem maradhat az EU tagja Skócia, ugyanis az újonnan létrejövő skót állam sem lesz az EU tagja, mivel most az Egyesült Királyság a tag.
Mire alapozod, hogy tag maradhat? A neten sokfelé olvastam már ilyeneket.
Az újonnan létrejövő skót állam maximum kérheti a csatlakozást és végig kell mennie a teljes, több éves csatlakozási eljáráson!
Amelyet bármelyik tag megvétózhat. Spanyolország, Románia, Szlovákia és még néhány meg is fogja tenni.
Csak a skót első miniszter erről mélyen hallgat, mert így tudja hülyíteni a népet.
Azt pedig nem értem, hogy sok embernek miért okoz szinte élvezetet a gondolat is, hogy az Egyesült Királyság szétesik.
Egyáltalán nem tudom támogatni, kár lenne azért az országért.
#3:
Ez pontosan így van, Londonban eddig is elvetették egy második skót népszavazás engedélyezésének a lehetőségét, de a választásokon most maguk a skótok is alaposan helyre rakták a nacionalista Sturgeont. Ha May egyébként jól meg is szivatta magát és pártját az előrehozott választásokkal, de legalább a skót kérdésben csökken a rá nehezedő nyomás.
Függetlenségi népszavazás Skóciában leghamarabb kb. 10 év múlva lehet és ha egyáltalán megszavazzák akkor még újabb 10 év mire megint EU tagok lehetnek. Már ha addigra nem omlik össze az EU a jelenlegi formájában.
elöbb utobb mindenki kilép az eubol
(akinek van esze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!