Miért baj Trump hozzáállása ezekhez a "zöld" dolgokhoz?
Úgy gondolom,hogy a környezetvédelem fontos, egy bizonyos szintig.
A szint márpedig az, ami nem okoz technikai visszalépést.
A technikai fejlődés oltárán, bizony áldozatokat kell hoznunk.
Én például tipikusan az vagyok, aki nagyon szereti a technikát,akár autókról,akár okostelefonokról,különböző kütyükről van szó.
A fejlődés azért van,hogy minél jobb legyen az életminőségünk, illetve,hogy minél kényelmesebb legyen az életünk.
Ez a sok idealista zöldikét nem tudom hova tenni.
Például ellenzik a légkondi használatot.Csak a kérdés, hogy mivel csinálunk hűsebbet nyáron.Dobjuk ki a klímát és vegyünk a kínai piacon legyezőt?
A másik, az autózás.
Mondjuk le 100 év fejlesztéséről,kutatásáról és üljünk biciklire?Hogyisne,lépjünk vissza 100 évet.
Ami digitális,motorizált,interaktív az mindig jobb,modernebb mint ami nem az.
Nálam a ház klimatizált, nekem ne a természet vagy ne adj Isten az állam akarja mondani,hogy hány fok legyen a házban,majd én eldöntöm.
Autóvaj járok mindenhova, egyrészt nekem így jó,így kényelmes.Másrészt,megtehetem.
A politikával kapcsolatban, polgármester választásnál nálam döntő kérdés is ez.Ha dugódíjjal,autós közlekedés korlátozásával dobálózik, már szavazok is át az ellenségére,feltéve,ha mást ígér.
Trump tudja,hogy mi kell az amerikaiaknak.Mi is kell nekik?
Elsősorban,sok pénz, igen.De, aztán olcsó benzin,olcsó áram,alacsony adók.Fogalmazzunk úgy, hogy szabadság,kevés korlátozottság.
Ami érdekes,hogy Amerikában jóval kevesebb ez a hippiskedő puritán emberfajta, mint Európában.
Az a "bicikliz ne autózz,kapcsold ki a klímát,ne használj annyi elektronikai berendezést....stb"
Felőlem lehetne hippiskedni meg zöldelleni állami szinten is, de akkor kínáljanak olyan alternatívákat, ami hatékonyságban,kényelemben megegyeznek az eredeti verzióval és a komfortérzet semmit sem csökken.
Régen a spártaiak az életképtelen gyereket kitették a Taigetoszra, más kultúrák egyszerűen kizárták a városból, aki nem oda való volt.
Vajon veled kérdező mit kéne csinálni?
Van egy ötletem, végig kéne futtatni az M1-esen forgalommal szemben az osztrák határig, már csak stílusosan, hogy szembesülj a modern technikai csodáiddal, és persze ha valaki netán elcsapna, az megkapná a te kis kütyüjeidet.
Jól járna ő is, jól járnánk mi is, jól járnál te is!
Mert aztán a szénerőművek működtetése, hú de előre lendíti a technikát...
Megjegyzem elsődlegesen a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának mérséklése okán lett a klímaegyezmény elfogadva. Ez pedig technológiai innovációt von maga után az energiafelhasználás hatásfokának javítása érdekében, mely kiterjed más területekre is.
De mindegy is, szard le az egészet, hogy élhesd a kényelmes kis életed. Amúgy is, eddig életben volt a klímaegyezmény, mesélj már, milyen megkötésekkel kellett elszenvedned?
"Úgy gondolom,hogy a környezetvédelem fontos, egy bizonyos szintig.
A szint márpedig az, ami nem okoz technikai visszalépést.
A technikai fejlődés oltárán, bizony áldozatokat kell hoznunk. "
Érdekes módon a legnagyobb technikai cégek, akik milliárdos profitot csinálnak és rengeteg technikai újdonságot adtak, sem osztják ezt az elméletet.
Amúgy ki mondta, hogy technológiai fejlődést gátolni fogja ez az egyezmény?
"A jelenlegi állás szerint 2055 környékén elfogy a termőföld."
Mindig vannak ilyen jóslatok, hogy pár évtized múlva ez, meg az történik, de mind kamu. Például, hogy már vagy húsz év óta azt jósolják, hogy húsz év múlva aztán tényleg elfogy az olaj... de valahogy mégse akar elfogyni. Na, ez is egy ilyen hasonló kaliberű jóslat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!