Mi a véleményetek az alábbi terrorveszély térképről? (Japán, Izland, Svájc, Új-Zéland és Közép-Európa a legbiztonságosabb)
Jól kitűnik, hogy a fejlett Nyugat-Európai országok nem éppen a legbiztonságosabbak e tekintetben.
Nyilván van egy rakás terrortól mentes (pl. afrikai) ország ,amelyek egyéb szempontból nem túl kedvezőek.
A fejlett világban azonban csak a fent említett néhány ország biztonságos ebből a szempontból.
Az a véleményem, hogy a terrorizmus tipikusan az a bűnözési forma, amelyről többnyire utólag értesülünk.
Fogalmam sincs, mi alapján készült a térkép. Talán a korábbi statisztikákból, vagy a jelenleg megfigyelt személyek számából? Egyik sem releváns, ha azt nézzük, hogy hibbant ember bárhol lehet, aki szerint ártatlanok legyilkolásával lehet jobb hely a világ.
Más kérdés, hogy a mostani terrorizmus leginkább az iszlám radikalizmuson alapszik, így inkább azokat az országokat tartom veszélyesnek, amelyekben sok muszlim él.
Nekem úgy tűnik, hogy a korábbi terrorcselekmények alapján készült a térkép. Ausztrálián meglepődtem, de megnéztem, és volt ott is egy pár terrorakció, az Iszlám Államhoz köthető is.
# 6
Igen, pl. Svájc, ugye?
Sokkal inkább arról van szó, hogy szimbolikus jelentőségű helyeken és eseményekre akarnak lecsapni. Ezek nem Kelet-Európában vannak. Svájcban iszonyatosan sok bevándorló van a világ sok részéről, de nincs terrortámadás, valószínűleg a független, csendes státusza miatt.
9#
"Svájcban iszonyatosan sok bevándorló van a világ sok részéről, de nincs terrortámadás, valószínűleg a független, csendes státusza miatt."
Ez így igaz.
De, azt is tegyük hozzá,hogy Svájcban baromi erős a szűrés is, ott nem telepedhet le akármilyen jöttment, mint Németországban meg Franciaországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!