Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Rommel eljut Sztálingrádig...

Ha Rommel eljut Sztálingrádig felmenthette volna? Hot-al egyesült volna?

Figyelt kérdés
2017. márc. 22. 09:06
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem Manstein ment Paulusért?

Én úgy emlékszem.

2017. márc. 22. 09:21
 2/35 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ha Rommel elfolalja Kairót és a csatornát, átvág a közel keleten, törökországon, Szocsinál megkerüli a Kaukázus hegyeit.

Délről bevette volna az olajmezőket is és bekeríti a Sztálingrádi Oroszokat.

Na ekkor hatalmas győzelemmel zárult volna.

De nem így lett...

2017. márc. 22. 09:36
 3/35 anonim ***** válasza:
43%
Ja! Ki a sivatagból, be a tengerbe, hipp-hopp, közben elfoglalja az útbaeső olajmezőket, meg a nattata fa..a!
2017. márc. 22. 09:38
 4/35 anonim ***** válasza:
70%
Ha anyámnak f..a volna apám lehetne.
2017. márc. 22. 09:40
 5/35 anonim ***** válasza:
86%

"Ja! Ki a sivatagból, be a tengerbe, hipp-hopp, közben elfoglalja az útbaeső olajmezőket, meg a nattata fa..a!"

Meg még útközben meg is állhattak volna egy kellemes piknikkel egybekötött teára.

2017. márc. 22. 09:51
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha hitler eljutott volna Japánba, és megb.sz0tt volna egy kecskét, akkor az ufók elfoglalták volna a Jupitert? - na, kb ilyen szintű ez a kérdés.
2017. márc. 22. 10:19
 7/35 A kérdező kommentje:

9:36 csak Sztálingrád felmentése merült fel nem pedig az olajmezők elfoglalása. Arra ott volt egy hadseregcsoport ami Sztálingrád bekerítése után fejvesztve menekült vissza egy lehetséges bekerítés elől.

Nem bárminek, (főleg olyasminek amiért ép más ép többé-kevésbé sikeresen harcolt) ez ELFOGLALÁSA volt kérdés, hanem a FELMENTÉSE. Nagy különbség. Azt pedig hogy mi történt tudjuk.

Az hogy mit csinált volna az olajmezőkért harcoló hadsereg ha nem azt a hírt kapják hogy ha bekerítik őket akkor felmentés helyett sorsukra lesznek hagyva, az egy másik kérdés, ami szintén nem itt lett feltéve...

2017. márc. 22. 10:37
 8/35 A kérdező kommentje:

"Nem Manstein ment Paulusért?

Én úgy emlékszem."

Hot is ment Paulusért,(és ő se a Kaukázust megkerülve akarta felmenteni Sztálingrádot, hanem csak utat akart nyitni) de nem jutott 50-100 km-nél közelebb. Rádión tudott már beszélni vele. Utat nyitni nem tudott de a védőgyűrűt elgyengítette annyira hogy lehetségessé vált a kitörés.

Rommel akkor ment volna ha nem akad el a sivatagban, de mikor elakadt akkor nyilvánvalóvá vált hogy nem fog menni.

Együtt talán utánpótlási vonalat tudtak volna nyitni Sztálingrádba...

A kérdés erről szól, nem a Kaukázus megkerüléséről. Ha a kőolajmezőket elérik akkor jelentős utánpótlási problémát okoznak az oroszoknak s nem megkerültek volna bármit hanem elmennek az AA vonalig az eredeti terv szerint.

2017. márc. 22. 10:43
 9/35 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, te amúgy vágod, hogy El-Alamein és Sztálingrád között mekkora a távolság és milyenek a terepviszonyok?

Szerintem nézz meg egy térképet.

2017. márc. 22. 11:01
 10/35 A kérdező kommentje:
És te vágod hogy pl. Ázsia mekkora és milyen tartalékai vannak? Szerintem inkább Hitlernek - aki az egészet kitalálta - magyarázd el ezeket ne nekem.
2017. márc. 22. 11:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!