Hogyan tennétek Magyar viszonylatba Bernie Sanders politikáját?
A kérdésre válaszolva, magyar viszonylatban nem lehetne jelentős minimálbér emelést elérni, ugyanis ezt a gazdasági berendezkedés nem teszi lehetővé. Emiatt csökkennének a munkahelyek, amik az amúgy is túl nagy közmunkás társadalom duzzasztásába torkollna, ez pedig senkinek sem jó. Annak sem, akinek megmaradna a munkahelye (hogy aztán 12 órába dolgoztassák egyszerre akár több pozícióban), és nyilvánvalóan annak sem jó, aki elveszti és közmunkás lesz belőle. Az államnak meg végképp nem jó, mert pénzt kell pazarolni a semmire se jó közmunkásokra.
A teljes gazdaság átalakítására lenne szükség.
Nem lehet kiragadni a minmálbért az összetett gazdaságpolitikájából.
Az ő célja az (volt), hogy az USA csökkentse a szabadkereskedelmi egyezségeket és fektessen nagyobb hangsúlyt az önellátásra. Ezzel elérhető lenne a munkahelyteremtés, segítené a klasszikus ágazatok fennmaradását az innováció erőltetése helyett. Mindez lehetővé tenné a minimálbér emelését, mert a megnőtt bérköltségek mellett is nyereségesek maradnának az előbb említett ágazatok termékei.
Ugyanakkor ez növelné az árakat, valamint valószínűleg csökkentené az összesített gazdagságot.
Namost ezt nagyon nehéz Magyarországra átültetni, ugyanis mi nem vagyunk hagyományos gazdasági nagyhatalom, aki külföldre viszi a termelést, ezáltal a kereskedelmi egyezményk másik oldlaán vagyunk. Ezáltal a teljes logika, ami lehetővé teszi az alsóbb osztály megerősítését munkahelytermtés és minimálbéremelés által, itt nem alkalmazható.
Miért is vagyok idióta?
Mert te nem bírod normálisan megfogalmazni, hogy mit akarsz, ezért én vagyok a hülye?
Feltetted a kérdést, hogy magyar (te Magyart írtál, ami alapból helytelen és jól jelzi, hogy mekkora tanulatlan suttyó vagy) viszonylatban hova tennénk Bernie Sanders politikáját, amire én mondtam, hogy magyar viszonylatban ehhez és ehhez a párthoz áll a legközelebb.
Erre én vagyok az idióta?
Utána meg megkérdezed, hogy 15 dollár hány forint, amikor Google-lel fél perc alatt utána lehet nézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!