Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az iszlám terrorszervezetek,...

Az iszlám terrorszervezetek, miért pusztítják el a műemlékeket?

Figyelt kérdés
Minden műemlékre "allergiásak", vagy csak azokkal van bajuk, amelyek esetleg régebbiek, mint az iszlám vallás és ezért elfogadhatatlanok számukra?
2017. márc. 3. 15:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Már úgy értem, biztosan van valamilyen, szerintük jogos, logikus magyarázat rá és az aligha mentes a vallástól.
2017. márc. 4. 17:00
 12/13 anonim ***** válasza:

"Szerinted melyik vallás rombolná le a saját kegyhelyét"

Az a helyzet, ez még a kereszténységnél is előfordult a reformáció utáni vallásháborúkban. A 30 éves háború a mai nézetek szerint nem is igazán az egyházszakadás miatt tört ki, már régóta lógott a balhé a levegőben. De tény hogy a tömeget a vallással fanatizálták. Nagyjából az európaiak 30 év alatt mégis le tudták rendezni azt, amit az iszlám 1400 év alatt sem. Az Ír-Észak-Írország balhéban is rendesen lángoltak a templomok, de ez inkább etnikai balhé volt. Az iszlám belháborút, a szunnita-sííta viszályt itt nehéz lenne elmagyarázni, de itt elég jól leírják: [link]

A terroristákról meg csak annyit, hogy szerintem jobban illik rájuk a szélsőséges, fanatikus muszlim harcos elnevezés, aki a koránt szorongatva, Allah nevében gyilkol. Szalladin kalifátusát akarják, ahol a szunnitákon kívül másnak nincs hely.

2017. márc. 4. 17:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Az Iszlám egyház elhatárolódott az ISIStől, egyházon kívülinek nevezte őket.

Szélsőséges, fanatikus, magát muszlimnak tartó harcos, az jó kifejezés lenne amúgy:D

Hogy mi értelme annak amit csinálnak? Miért csinálják?

Nos, a 20. században is volt egy ideológia, ami fejébe vette, hogy meg kell tisztítani a világot... de időnként sorozatgyilkosok is igencsak ijesztő, általuk Bibliára alapozottnak vélt ötletek által vezérelve követtek el megbocsájthatatlan bűnöket... sajnos vannak, akik prófétának tekintik magukat és jogot éreznek arra, hogy halomra gyilkoljanak embereket, ítélkezzenek.

Ha pl én elkezdem leölni azon fiatal fiúkat, akiknek férfiatlan a megjelenésük, mi az? Mi lenne, önbíráskodás. Én úgy érzem, hogy ők rosszak, meg kell tisztítani tőlük a világot. Ugyanez megy az ISISnél is, csak ők kiforgattak egy eredetileg nem erre szánt szöveget.

(természetesen nem bánom, hogy milyen ruhákban járnak a fiatal fiúk:D)

2017. márc. 4. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!