Az amerikaiak jobban élnek, mint a németek?
Én úgy vettem észre, az USA-ban jobb az életszínvonal.
Pedig, papíron közel megegyezik az egy főre jutó GDP.
Az amerikaiak általában nagyobb házban laknak, az sem ritka, hogy egy középosztálybeli családi házánál 3-4 autó áll.
Illetve, az étkezési szokások is különböznek.Az amerikaiak, mintha többet ennének étteremben.
Én dolgoztam Ausztriában,kb ott is olyan az életszínvonal, mint Németországban.Ahol dolgoztam, a többségnek gazdasági diplomája volt.
Nem mondom,hogy rosszul éltek, magyar szemszögből már "burzsuj" színvonal volt,de, annyira nem voltak eleresztve.
Az amerikai átlag rosszabbul él...
Ebbe beleszámít, hogy 50 milliónak nincs betegbiztosítása se.
A melósnak is alacsonyabb a bére, és gyakorlatilag nincs szociális háló, ami viszont a németeknél nagyon erős.
Viszont ha elég rámenős (erkölcstelen) vagy, akkor gazdagabb lehetsz, mint a német felsőosztály átlaga.
Az USAban sokkal nagyobbak a tarsadalmi kulonbsegek. Sokkal tobb a szegeny, remenytelen helyzetben levo ember.
Nemetorszagban egy adott nivo ala senkit sem hagynak esni, aki munkanelkuli annak az allam ad egeszsegbiztositast, fizeti a lakhatasat, es kap valamennyi penzt is.
Az USAban az ilyenek akar ehen is hallhatnak.
Ugy fogalmaznek hogy az atlagember Nemetorszagban el jobban, a kozeposztaly es attol felfele pedig az USAban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!