Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csehszlovákia miért vált...

Csehszlovákia miért vált ketté, és miért nem Csehországnak hívták?

Figyelt kérdés
Csehország kapta meg Felvidéket, gyakorlatilag az ő területükké vált, mégis miért hagyták kiválni Szlovákiát? Cseh, meg a szlovák gyakorlatilag ugyanaz.
2017. febr. 11. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A cseh meg a szlovák annyira ugyanaz mint az ír és az angol. Vagy a skót és az angol.
2017. febr. 11. 11:30
 2/7 A kérdező kommentje:
1. Na látod, az pont elég :D
2017. febr. 11. 11:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Cseh, meg a szlovák gyakorlatilag ugyanaz."

Ja. Vagy mondjuk nem.

2017. febr. 11. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

# 2/3 Időpont ma 11:31

Híres az ír vendégszeretet, de szerintem ne próbáld ki hogy egy írnek azt mondod, hogy ő angol :-)

2017. febr. 11. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:

"Híres az ír vendégszeretet, de szerintem ne próbáld ki hogy egy írnek azt mondod, hogy ő angol :-)"

Mondok jobbat, mondja egy skótnak, hogy angol! :-)

(pedig azokkal még egy államban is élnek)

2017. febr. 11. 11:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Cseh és a szlovák nyelv nagyon hasonló, megértik egymást. Nekem a svábok, és cigányok is ugyanúgy magyarok, vagy legalább is nem hagynám, hogy az országunk egy részéből független országot csináljanak.
2017. febr. 11. 11:50
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nekem a svábok, és cigányok is ugyanúgy magyarok, vagy legalább is nem hagynám, hogy az országunk egy részéből független országot csináljanak."

Nem, a svábok és a cigányok nem magyarok. Ők cigányok és svábok. És eszük ágában sincs kiválni innen. Szlovákia azért vált ki a Csehszlovák államból, mert semmi joguk se volt. Ez egy normális dolog volt.

Felvidékkel kapcsolatban pedig. Nem Csehország, hanem Csehszlovákia kapta meg. Amikor ketté vállt a két nép, akkor lehetett volna valamit ügyködni.

2017. febr. 11. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!